Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Gerucht: werkt Apple stiekem aan een ‘Apple Watch Series X’?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch Series X gerucht


Lees verder na de advertentie

Onlangs verscheen er een gerucht over de ‘Apple Watch Series X’, maar inmiddels horen we die naam steeds vaker voorbij komen. Zo ook vandaag, maar wat weten we al over deze mysterieuze Apple Watch? Ontdek het hier.

Apple Watch Series X gerucht

Het eerste gerucht verscheen vorige maand, toen de Franse website iPhoneSoft een bericht plaatste over de ‘Apple Watch Series X’. Volgens hun bron – Apple-leverancier Luxshare – is Apple van plan om de Apple Watch Series 9 dit jaar over te slaan. In plaats daarvan wordt de Apple Watch Series X de eerstvolgende Watch, oftewel de Series 10.

Klinkt plausibel, want een soortgelijke situatie zagen we eerder ook al met de iPhone. In 2017 verscheen namelijk de iPhone X – de opvolger van de iPhone 8 – om het tienjarig bestaan van Apple’s smartphone te vieren. Dus de iPhone 9 heeft het daglicht nooit gezien.

Als we iPhoneSoft mogen geloven, gaan we de Series X zelfs dit jaar al zien. Zo schrijven ze dat deze Watch gaat draaien op watchOS 10: de software die in juni wordt aangekondigd. Maar analisten bij Omdia beweren wat anders. Vorige week plaatsten zij namelijk een bericht waarin staat dat de Series X pas wordt uitgebracht met het tienjarig bestaan van de Apple Watch. Net zoals de iPhone X dus. Daardoor zou de release pas plaatsvinden in 2024, al sluiten ze niet uit dat hij dit jaar nog wordt aangekondigd.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wat er zo nieuw wordt aan deze Apple Watch Series X? Dat blijft nog een raadsel – met uitzondering van het display. De analisten bij Omdia verwachten namelijk dat deze groter wordt dan die van de Series 8. Zo zouden de twee versies 1,89- en 2,04-inch worden, wat zo’n 5% tot 10% groter is dan de huidige instap-Watch.

Apple Watch SE 3 & Apple Watch Ultra

Overigens hebben de analisten bij Omdia ook al wat onthuld over de displays van de derde generatie Apple Watch SE en de volgende Apple Watch Ultra. Zo wordt die van eerstgenoemde even groot als die van de Series 8. Dat wil zeggen: versies van 41 mm en 45 mm, tegenover 40 mm en 44 mm van de huidige SE. Die van de Ultra gaat zelfs van 1,99-inch naar wel 2,13-inch.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de Apple Watch, van X tot Ultra? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!