Terug naar Gerucht: werkt Apple stiekem aan een ‘Apple Watch Series X’?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Gerucht: werkt Apple stiekem aan een ‘Apple Watch Series X’?

Door Annemiek Lourensen9 februari 2023 09:492 min. leestijd0

Onlangs verscheen er een gerucht over de ‘Apple Watch Series X’, maar inmiddels horen we die naam steeds vaker voorbij komen. Zo ook vandaag, maar wat weten we al over deze mysterieuze Apple Watch? Ontdek het hier.

Apple Watch Series X gerucht

Apple Watch Series X gerucht

Het eerste gerucht verscheen vorige maand, toen de Franse website iPhoneSoft een bericht plaatste over de ‘Apple Watch Series X’. Volgens hun bron – Apple-leverancier Luxshare – is Apple van plan om de Apple Watch Series 9 dit jaar over te slaan. In plaats daarvan wordt de Apple Watch Series X de eerstvolgende Watch, oftewel de Series 10.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Klinkt plausibel, want een soortgelijke situatie zagen we eerder ook al met de iPhone. In 2017 verscheen namelijk de iPhone X – de opvolger van de iPhone 8 – om het tienjarig bestaan van Apple’s smartphone te vieren. Dus de iPhone 9 heeft het daglicht nooit gezien.

Als we iPhoneSoft mogen geloven, gaan we de Series X zelfs dit jaar al zien. Zo schrijven ze dat deze Watch gaat draaien op watchOS 10: de software die in juni wordt aangekondigd. Maar analisten bij Omdia beweren wat anders. Vorige week plaatsten zij namelijk een bericht waarin staat dat de Series X pas wordt uitgebracht met het tienjarig bestaan van de Apple Watch. Net zoals de iPhone X dus. Daardoor zou de release pas plaatsvinden in 2024, al sluiten ze niet uit dat hij dit jaar nog wordt aangekondigd.

Wat er zo nieuw wordt aan deze Apple Watch Series X? Dat blijft nog een raadsel – met uitzondering van het display. De analisten bij Omdia verwachten namelijk dat deze groter wordt dan die van de Series 8. Zo zouden de twee versies 1,89- en 2,04-inch worden, wat zo’n 5% tot 10% groter is dan de huidige instap-Watch.

Apple Watch SE 3 & Apple Watch Ultra

Overigens hebben de analisten bij Omdia ook al wat onthuld over de displays van de derde generatie Apple Watch SE en de volgende Apple Watch Ultra. Zo wordt die van eerstgenoemde even groot als die van de Series 8. Dat wil zeggen: versies van 41 mm en 45 mm, tegenover 40 mm en 44 mm van de huidige SE. Die van de Ultra gaat zelfs van 1,99-inch naar wel 2,13-inch.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de Apple Watch, van X tot Ultra? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar