Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch Series 9 en Ultra 2 reviews: ‘je hoeft niet te upgraden’

Auteur: Ward Edema
4 reacties
Apple Watch Series 9 voorverkoop


Lees verder na de advertentie

De eerste reviews voor de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 zijn binnen. Zijn de kleine upgrades het waard? Voor de meesten niet!

Apple Watch Series 9 reviews

Apple brengt dit jaar twee nieuwe Apple Watch-modellen uit: de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2. Beide upgrades zijn beperkt qua nieuwe functies, en dat wordt in de reviews maar al te duidelijk.

Als eerste de Series 9. Daarvan is de belangrijkste nieuwe functie Tik dubbel, waarmee je met een knijpbeweging functies op je Watch activeert. Dit werkt dus ook als je andere hand niet vrij is. Volgens CNBC is dit geen onmisbare functie die je dagelijks nodig hebt, en is het onhandig dat het alleen werkt als je je pols eerst optilt. Voor Tik dubbel hoef je dus niet voor de Series 9 te gaan.

Je hoeft niet te upgraden

Ook volgens de review van The Verge hoef je niet te upgraden – ten minste, als je nog op een Series 7 of nieuwer zit. Zelfs eigenaren van de Series 6 kunnen hem links laten liggen, tenzij ‘je batterijduur niet meer voldoet’. Zit je nog op een ouder model, dan zijn het grotere scherm ten opzichte van de Series 5 en ervoor, de nieuwe sensoren die door de jaren heen zijn toegevoegd en de snellere S9-chip wél de upgrade waard.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Over die S9-chip: de komst daarvan werd volgens MobileSyrup de hoogste tijd. De voorgaande S8, S7 én S6 waren namelijk allemaal even snel, en begonnen toch wat gedateerd te raken. Al is het volgens MobileSyrup wel zo dat er qua snelheid bij dagelijks gebruik (nog) niet veel verschil te merken is. Wellicht dat toekomstige updates wel merkbaar soepeler draaien op de nieuwe chip.

Apple Watch Ultra 2 reviews

De Apple Watch Ultra 2 heeft dezelfde Tik dubbel-functie en snellere chip als de Series 9, maar de grootste upgrade is een helderder scherm. Die gaat nu tot 3000 nits in plaats van 2000 nits. Dit maakt geen groot verschil in dagelijks gebruik – tot je de Watch inzet als zaklamp.

Volgens CNET is de lamp nu namelijk véél helderder: hij kan een kleine kamer verlichten, je helpen je gevallen sleutels terug te vinden, en zelfs een grot doen oplichten. En dat is best indrukwekkend, gezien de Watch gewoon zijn scherm gebruikt als lamp.

Apple Watch Series 9 of Ultra 2 kopen

De nieuwe modellen van de Apple Watch liggen vanaf vrijdag 22 september in de winkels. Je kunt de Watches kopen via Apple, of bij een van de volgende grote (web)winkels:

Coolblue | Belsimpel | Amac | Mediamarkt | bol.com

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!