Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuwe Apple Watch SE krijgt plastic behuizing: dit is waarom

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch SE plastic

Apple werkt aan een plastic versie van de Apple Watch SE – en stiekem is dat goed nieuws. Maar waarom dan?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Plastic Apple Watch SE

De meeste Apple Watch-modellen worden al jaren gemaakt van aluminium. De Apple Watch SE is er zelfs alleen in dit materiaal – bij de ‘gewone’ Apple Watch-modellen kun je ook nog kiezen voor een behuizing van roestvrij staal. En dan is er nog de Apple Watch Ultra: deze versie is niet gemaakt van aluminium óf roestvrij staal, maar juist van extra sterk titanium.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De volgende Apple Watch SE gooit het over een andere boeg, want volgens Apple-analist Mark Gurman krijgt deze een behuizing van plastic. Wanneer deze in de winkels ligt – en of hij überhaupt het daglicht zal zien – is nog onduidelijk. Maar de vraag is: waarom zou Apple een stevige behuizing van aluminium willen vervangen door het minderwaardige plastic?

Waarom?

Apple heeft één specifieke reden om de Apple Watch SE een andere behuizing te geven: de prijs. Door over te stappen op plastic, hoopt het bedrijf te besparen op de productiekosten. Daardoor kan het prijskaartje ook een stuk verder naar beneden. Met een plastic Apple Watch SE heb je dus niet de beste behuizing, maar wel het laagst mogelijke prijskaartje!

De gewenste prijsdaling heeft allemaal te maken met concurrent Samsung. Zijn versie van de Apple Watch heet de Galaxy Watch FE, en in de Verenigde Staten gaat deze voor 199 dollar over de toonbank. Ter vergelijking: voor de Apple Watch SE leggen Amerikaanse klanten 249 dollar neer. Hier kosten ze respectievelijk 219 euro en 279 euro. Door het prijskaartje van de SE te verlagen en dit in de buurt (of zelfs onder) de Galaxy Watch FE te laten komen, zullen klanten sneller voor Apple’s variant te gaan.

Plastic Apple-producten

Apple-producten van plastic – wie al jaren klant is bij de techgigant, wordt hier misschien niet blij van. In 2013 kwam het bedrijf namelijk met een iPhone gemaakt van hetzelfde materiaal: de iPhone 5C. Deze was te herkennen aan zijn felle kleuren en werd beschreven als ‘schaamteloos’ plastic.

Het toestel bleek behoorlijk controversieel te worden. Critici vonden dat de plastic behuizing een stapje terug was in vergelijking met de vorige modellen. En klanten zelf vonden het prijskaartje te hoog voor een iPhone van ‘minderwaardig’ materiaal. Kortom, de iPhone 5C werd een flop, dus het is nog maar de vraag hoe het afloopt met de plastic Apple Watch SE.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de plastic Apple Watch SE? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!