Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple Watch SE 2022: de belangrijkste features voor een lage prijs (Adv)

Auteur: iCreate
0 reacties
Apple Watch SE kleuren


Lees verder na de advertentie

De eerste Apple Watch SE verscheen in 2020 en tijdens het iPhone 14-event heeft Apple de langverwachte opvolger geïntroduceerd. De gunstig geprijsde smartwatch heeft een heleboel functies die hem de moeite waard maken. En met T-Mobile Multisim haal je nog meer uit deze Apple Watch SE features.

Bekijk de Apple Watch SE met T-Mobile Multisim

1) Apple S8-chip

Om te beginnen heeft de Apple Watch SE 2022 dezelfde chip als de Apple Watch Series 8: de Apple S8. Dat betekent met name meer snelheid en efficiëntie in vergelijking met de vorige SE, die het nog met de S5 van drie jaar geleden moet doen. Volgens Apple is de nieuwe processor maar liefst 20 procent sneller, en voor die snelheid heb je dus geen duurdere Apple Watch nodig.

2) Retina-display


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Net als de andere modellen heeft de Apple Watch SE een Retina-display, al is de kast met 40 of 44 mm wel ietsjes kleiner dan die van de Apple Watch Series 8 (41 of 45 mm). Maar het verschil is minimaal. Overigens blijkt dat heel wat mensen de Apple Watch Ultra (49 mm) juist te groot vinden, dus het kleinere formaat van de Apple Watch SE is zo gek nog niet.

Het scherm van de SE loopt mooi door tot aan de randen en bedekt zo praktisch de hele voorkant. In tegenstelling tot de duurdere modellen heeft het scherm van de Apple Watch SE geen ‘always-on’ functie. In de praktijk is dat echter geen enkel probleem. Zo gauw je je pols beweegt, komt het scherm tot leven. Erop tikken of aan de digitale kroon draaien kan ook.

3) Crashdetectie

Apple heeft veiligheid op alle fronten hoog in het vaandel staan en zodoende is de functie ‘Crashdetectie’ op alle modellen geïntegreerd. Wanneer je onverhoopt een auto-ongeluk krijgt, zorgt je Watch er automatisch voor dat de hulpdiensten en je SOS-contactpersonen direct worden ingelicht. Ook je locatie wordt gelijk doorgegeven. Crashdetectie is mogelijk dankzij een versnellingsmeter, een gyroscoop en nog een aantal slimme sensoren. De functie is ook nieuw op de nieuwe iPhone 14 overigens.

Apple watch se crashdetectie

Apple Watch SE features

Vergeleken met de Apple Watch Series 8 moet je een aantal functies missen, waaronder een zuurstofsaturatiesensor, een Ecg-app en een temperatuursensor voor het registreren van je cyclus. Hoewel dit interessante, slimme functies zijn, is het maar de vraag of die de meerprijs waard zijn.

Je krijgt op de Apple Watch SE wel een hele reeks gezondheidsfuncties, zoals een hartslagmeter, een bewegingsmeter en een app die je helpt om je slaappatroon bij te houden. Allemaal features waar je vermoedelijk veel meer aan hebt en die je helpen om actief en gezond te blijven. Maak je daarbij gebruik van T-Mobile Multisim, dan kan het ook nog allemaal zonder je iPhone!

Lees meer over T-Mobile Multisim