Terug naar Apple Watch met krasvast saffierglas
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch met krasvast saffierglas

Door Arjan Kropman14 januari 2015 17:002 min. leestijd1

In aanloop naar het moment dat de Apple Watch dit jaar op de markt komt, leggen we wat details voor je bloot. En details zijn er genoeg te vinden op de Apple Watch-site. Vandaag: saffierglas.

GlasDa’s kras

Apple heeft nog een appeltje te schillen met het materiaal waarvan ze het venster van de Apple Watch gaan maken. Saffierglas is op diamant na het hardste transparante materiaal in de wereld. In Cupertino wilde men de iPhone 6 al van saffierglas voorzien, tot bleek dat de saffierproducent kilo’s materiaal moest slopen om één goed venstertje te produceren. Het feestje ging dus nog niet door.

Saffier in Apple Watch

In het geval van de Apple Watch wordt het zeker weten wel saffierglas. Saffierglas is – in tegenstelling tot de naam misschien doet vermoeden – geen natuurlijk product. Het heeft dezelfde scheikundige samenstelling als natuurlijke saffieren, maar wordt kunstmatig geproduceerd. We gaan niet te diep in op de scheikundige aspecten van de productie (dat zouden we niet eens kunnen), maar in grote lijnen wordt het gemaakt door het hoofdbestanddeel aluminiumoxide te smelten. Uit dezelfde stof bestaan de natuurlijke edelstenen ook. Door de gesmolten aluminiumoxide gedurende twee weken heel langzaam te laten afkoelen vindt kristalisatie plaats en ontstaat een groot blok kleurloos saffier.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple WatchSnijden

Nadeel van een dergelijk hard materiaal is dat je het niet zomaar met een figuurzaagje zaagt, daar is een nog hardere stof voor nodig. De plakjes saffierglas worden gesneden met behulp van flinterdun diamantdraad. Wanneer de venstertjes eenmaal de juiste vorm hebben, worden ze urenlang gepolijst tot ze spiegelglad en kraakhelder zijn.

Krasbestendig

Saffierglas is enorm hard en nagenoeg krasbestendig (laat je Apple Watch nooit in je bak met diamanten vallen!). Het is wel wat minder breekvast dan andere kunstmatige glassoorten. Een ander voordeel van saffierglas is dat het helderder is dan welk ander glas ook.

Voor de iPhone 6 (Plus) was het nog te vroeg om met dit superglas te werken, maar de Apple Watch gaat zeker saffierglas krijgen. Overigens wordt saffierglas al heel veel bij (dure) horloges gewerkt. Opvallend is wel dat Apple gaat voor een prachtig gebogen vorm en dat zie je nog niet heel veel.

Lees ook: Apple Watch van koudgesmeed staal

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Glasjumbo
Lezer
Glasjumbo

Absoluut een fijne technische vooruitgang in smartphoneschermen.

Dubbelglas, enkelglas, goedkoop glas bestellen