Terug naar Verdwijnt dit onderdeel van de Apple Watch?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Verdwijnt dit onderdeel van de Apple Watch?

Door Annemiek Lourensen30 december 2021 11:362 min. leestijd0

De Apple Watch heeft een klassiek design, waarvan bepaalde onderdelen niet meer weg te denken zijn. De thuisknop, de zijknop, de digitale kroon – al neemt de Apple Watch binnenkort misschien afscheid van een van deze elementen. Tenminste: als Apple’s nieuwe patent daadwerkelijk wordt doorgezet.

Apple Watch Series 7 sterrenlicht

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Patent Apple Watch

Volgens Patently Apple heeft de techgigant onlangs een patent gewonnen om de digitale kroon – het draaischijfje aan de zijkant van de Watch – te verwijderen. Als plaatsvervanger zoekt het bedrijf naar een manier om optische sensoren aan de zijkant te plaatsen, precies op de plek waar de kroon nu zit.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Met dank aan deze sensoren voer je taken uit door bepaalde bewegingen en gebaren te maken. Hierbij noemt Patently Apple verschillende voorbeelden waarbij de sensoren van pas komen. De meest vanzelfsprekende betreft het scrollen door de interface.

Apple Watch digitale kroon

De sensoren zullen waarschijnlijk ook de gezondheidsfuncties van de digitale kroon overnemen. Het gaat hier specifiek om het meten van bepaalde waarden, waaronder je hartslag, ademritme, bloeddruk, het zuurstofgehalte in je bloed, en meer.

Het verwijderen van de digitale kroon is zonder twijfel een controversiële beslissing, al heeft het zeker zijn voordelen. Zo komt er niet alleen ruimte vrij voor de nieuwe sensoren, maar ook voor andere elementen. Denk bijvoorbeeld aan een grotere batterij, waardoor de accu langer meegaat. En zonder kroon krijgt je Watch uiteraard een strakker ontwerp.

Apple Watch: van een digitale kroon naar sensoren?

Het kroontje is bedoeld om het scherm van je Apple Watch te bedienen zonder er ook maar een vinger op te leggen. Maar deze verantwoordelijkheid gaat binnenkort dus misschien naar de gebaren. En dat niet alleen: door de kroon te verwijderen, wordt de Apple Watch waterbestendiger dan voorheen.

Of Apple de plannen daadwerkelijk uitvoert, is nog maar de vraag. Het gaat ten slotte slechts om een patent; niets is definitief.

Bron: 9to5Mac

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar