Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Verdwijnt dit onderdeel van de Apple Watch?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch digitale kroon


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch heeft een klassiek design, waarvan bepaalde onderdelen niet meer weg te denken zijn. De thuisknop, de zijknop, de digitale kroon – al neemt de Apple Watch binnenkort misschien afscheid van een van deze elementen. Tenminste: als Apple’s nieuwe patent daadwerkelijk wordt doorgezet.

Apple Watch Series 7 sterrenlicht

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Patent Apple Watch

Volgens Patently Apple heeft de techgigant onlangs een patent gewonnen om de digitale kroon – het draaischijfje aan de zijkant van de Watch – te verwijderen. Als plaatsvervanger zoekt het bedrijf naar een manier om optische sensoren aan de zijkant te plaatsen, precies op de plek waar de kroon nu zit.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Met dank aan deze sensoren voer je taken uit door bepaalde bewegingen en gebaren te maken. Hierbij noemt Patently Apple verschillende voorbeelden waarbij de sensoren van pas komen. De meest vanzelfsprekende betreft het scrollen door de interface.

De sensoren zullen waarschijnlijk ook de gezondheidsfuncties van de digitale kroon overnemen. Het gaat hier specifiek om het meten van bepaalde waarden, waaronder je hartslag, ademritme, bloeddruk, het zuurstofgehalte in je bloed, en meer.

Het verwijderen van de digitale kroon is zonder twijfel een controversiële beslissing, al heeft het zeker zijn voordelen. Zo komt er niet alleen ruimte vrij voor de nieuwe sensoren, maar ook voor andere elementen. Denk bijvoorbeeld aan een grotere batterij, waardoor de accu langer meegaat. En zonder kroon krijgt je Watch uiteraard een strakker ontwerp.

Apple Watch: van een digitale kroon naar sensoren?

Het kroontje is bedoeld om het scherm van je Apple Watch te bedienen zonder er ook maar een vinger op te leggen. Maar deze verantwoordelijkheid gaat binnenkort dus misschien naar de gebaren. En dat niet alleen: door de kroon te verwijderen, wordt de Apple Watch waterbestendiger dan voorheen.

Of Apple de plannen daadwerkelijk uitvoert, is nog maar de vraag. Het gaat ten slotte slechts om een patent; niets is definitief.

Bron: 9to5Mac