Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple Vision Pro release date al in januari 2024’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro release date gerucht

De Apple Vision Pro release date is volgens een nieuw gerucht al in januari 2024, en daarmee zou Apple de eerder genoemde lanceerdatum – ‘begin 2024’ – wel héél letterlijk nemen.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision Pro

Het is inmiddels al vijf jaar geleden dat Apple voor het laatst in een nieuwe productcategorie stapte met de HomePod. Sindsdien richt het bedrijf zich puur op het verbeteren van bestaande producten – en dat begint toch een beetje te vervelen. Het is dus tijd voor iets nieuws, en de Apple Vision Pro is precies dat.

Apple Vision Pro

De Vision Pro is Apple’s eerste mixed reality-headset. Hiermee kun je zowel virtuele menu’s en objecten toevoegen aan je realiteit, of je gehele realiteit vervangen door virtuele omgevingen. Dankzij extreem scherpe displays, geavanceerde lenzen, een complex camerasysteem en een supersnelle M2-chip is de Vision Pro een forse sprong vooruit ten opzichte van andere headsets.

kooptip

Apple Vision Pro: release date in januari

Sinds de onthulling van de Apple Vision Pro in juni 2023 wachten we nog op de officiële release date van de bril. Apple houdt vast aan ‘begin 2024’, maar een exacte datum is nog niet bekend. Toch weten we nu meer, dankzij Apple-analist Mark Gurman. Die beweert in zijn nieuwsbrief dat Apple de bril al in januari 2024 uit wil brengen, en op z’n laatst in februari. Midden januari wordt het personeel van de Apple Store voorbereid op de bril.

Dit zal dan overigens alleen in de VS zijn – pas later in het jaar komt de bril ook naar Europa. Waarschijnlijk is dit pas richting het najaar, en landen als het VK, Duitsland en Frankrijk zijn doorgaans eerder aan de beurt dan Nederland. Wil je hier dus vroeg genieten van Apple’s nieuwe realiteit, dan moet je een tripje naar de VS maken. En 3499 dollar meenemen, want dat is de forse vanafprijs die Apple voor de headset vraagt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!