Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Goedkopere Apple Vision hangt met een kabeltje aan je iPhone’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Vision iPhone

De Apple Vision Pro krijgt een goedkoper broertje, en om de kosten en adviesprijs zo laag mogelijk te houden, hangt deze headset met een kabeltje aan de iPhone. Hoe zit dat?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro is Apple’s eerste (en vooralsnog enige) AR/VR-headset. Met zijn baanbrekende functies is het misschien wel Apple’s meest innoverende product in jaren, maar daardoor hangt er ook een gigantisch prijskaartje aan. In de Verenigde Staten heb je het instapmodel pas vanaf 3500 dollar in huis. In Europese landen als Duitsland en Frankrijk – waar hij vanaf juli in de winkels ligt – betaal je er maar liefst 4000 euro voor.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Met zo’n prijskaartje is de kans klein dat de headset bij het grote publiek een succes wordt, maar hierop is Apple zich al aan het voorbereiden. Het bedrijf werkt namelijk aan een goedkopere versie van de Vision Pro. Met als codenaam: N107. Voor dit model moet Apple echter wel wat concessies doen. Want om het lagere prijskaartje te veroorloven, moet deze ‘Apple Vision’ wat functies en hardware missen ten opzichte van zijn Pro-broer. Daarover is nu meer duidelijk.

Apple Vision aan iPhone?

De goedkopere versie van de Apple Vision Pro hangt met een kabeltje aan de iPhone, aldus Apple-kenner Mark Gurman. Ook de Mac lijkt een optie. Door de krachten van de headset te bundelen met een ander Apple-apparaat en de ‘Apple Vision’ dus geen zelfstandig product te maken, kan Apple besparen op een chip met meer rekenkracht. Het bedrijf kan zo dus de kosten drukken zonder allerlei cruciale functies weg te halen. Gurman schrijft dat Apple om dezelfde reden het gezichtsveld van de headset wil verkleinen.

De release van de headset laat volgens Gurman nog wel even op zich wachten. Apple was al lang voor de release van de Apple Vision Pro in januari van plan om aan een goedkopere broer te werken, maar volgens hem worstelt het bedrijf nog flink met het project. Daarom ligt de headset pas op zijn vroegst richting het einde van 2025 in de winkel. Dit was vanaf het begin al Apple’s doel.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer de nieuwe Apple Vision in de winkel ligt? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!