Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Goedkopere Apple Vision kost maar de helft van de Vision Pro’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Vision Pro goedkoper

Begin 2024 komt de Apple Vision Pro uit, maar Apple werkt al aan meerdere nieuwe modellen van de bril. En één daarvan wordt een goedkopere ‘Apple Vision’.

Lees verder na de advertentie

Apple Vision goedkoper

De Apple Vision Pro werd in juni 2023 aangekondigd, en is de volgende grote stap voor Apple. Na het tijdperk van de Mac, de iPod, en vervolgens de iPhone, volgt nu het tijdperk van ‘spatial computing’. Oftewel, computeren in de ruimte om je heen.

ftr_WWCD23_150

Hoewel de Vision Pro pas ergens begin 2024 uitkomt, werkt Apple nu al aan meerdere opvolgers. Daar zit onder andere de Apple Vision Pro 2 tussen, maar ook een goedkopere Apple Vision (zonder Pro). Met name dit model is interessant, want die zou zomaar eens de échte doorbraak kunnen betekenen voor Apple’s project.

kooptip

Apple Vision voor de helft van de prijs

Volgens analisten moet dit goedkopere model van de Vision ongeveer $ 1500 tot $ 2500 gaan kosten. Althans, dat is waar Apple naar streeft. Ter vergelijking: de eerste generatie Apple Vision Pro ligt straks voor maar liefst $ 3500 in de winkels. In het beste geval betaal je dus meer dan de helft minder voor de ‘normale’ Apple Vision.

Apple Vision Pro prijs

Uit nieuwe berichten vanuit Apple’s leverancers blijkt dat deze veel lagere prijs haalbaar is. Want het goedkopere model zou qua onderdelen – zo zegt techblog Digitimes – slechts de helft kosten van de Apple Vision Pro. Ook de assemblage zou goedkoper uitvallen. De vraag is alleen wel of de onderzoekskosten al gedekt worden door het Pro-model, of dat dit de prijs van het goedkopere model nog doet stijgen.

Goedkopere Apple Vision: wanneer?

De goedkopere versie van de Apple Vision komt waarschijnlijk ergens in 2025 uit. Zijn duurdere broer komt begin 2024 naar de Verenigde Staten, en later in het jaar ook naar Nederland. En uiteraard lees je bij ons dan ook een review van Apple’s eerste ‘spatial computer’: abonneer je op onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!