Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple presenteert nieuwe versie van de Apple TV 4K

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple TV 2021


Lees verder na de advertentie

Die had waarschijnlijk niemand op zijn lijstje voor deze keynote. Apple heeft zojuist een nieuwe versie van de Apple TV 4K gepresenteerd, met daarbij een nieuwe Siri Remote.

Apple TV: Wat is er nieuw?

Het is geen compleet nieuw model, gewoon een bijgewerkte versie met krachtigere hardware en een paar nieuwe functies. Zo heeft de nieuwe Apple TV 4K een A12 Bionic-chip, waardoor hij een enorme boost krijgt. Fijn voor mensen die de Apple TV gebruiken als gameconsole. Bovendien is er ondersteuning voor HDR (High Dynamic Range) and Dolby Vision.

Helemaal nieuwe is de afstandsbediening Siri Remote. Deze heeft nu een meer traditioneel ontwerp dat meer lijkt op ‘gewone’ afstandsbedieningen. De afstandsbediening lijkt op het eerste gezicht wat intuïtiever te zijn qua bediening. Het klikwiel doet denken aan de antieke iPods. En heel fijn: je kunt er ook je gewone tv mee bedienen zodat je niet steeds hoeft te wisselen qua afstandsbediening.

Een opvallende vernieuwing is verder dat de Apple TV nu een kleurbalans-functie heeft. Hiervoor werkt de mediaspeler samen met de iPhone – de sensors van je telefoon worden gebruik voor meer accurate kleuren en contrast.

Apple TV kopen


kooptip

De nieuwe Apple TV 4K gaat $ 179 kosten. De HD-versie kost $ 149 Vanaf vrijdag 30 april is hij te koop in de Verenigde Staten en 30 andere landen. De Siri Remote is los verkrijgbaar voor 59 dollar en werkt ook met de vorige generatie van de Apple TV.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!