Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple trekt de stekker uit Apple Music Connect

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Music Beats 1


Lees verder na de advertentie

Apple stopt per direct met zijn sociaal netwerk voor artiesten: Apple Music Connect. Posts zijn tot 24 mei 2019 te vinden via de zoekfunctie, maar alle verwijzingen naar de dienst zijn al weg. Het zegt genoeg dat deze aankondiging weggemoffeld staat op een support-website van Apple – zo onbelangrijk vindt Apple de dienst blijkbaar. Tegelijkertijd zijn er waarschijnlijk ook maar weinig mensen die erover klagen, want Apple Music Connect kon nooit veel actieve gebruikers trekken.

Apple Music Connect

Apple Music Connect

Toen Apple Music in 2015 van start ging, was Connect een van de pijlers van de muziekdienst. Artiesten konden op het platform nieuwsberichten en foto’s publiceren, evenals afspeellijsten delen. Connect had in het begin zelfs een eigen tabblad in de Muziek-app, zodat zo veel mogelijk mensen ermee in aanraking zouden komen. In eerste instantie leek het goed te gaan met Apple Music Connect. Artiesten gingen volop ermee aan de slag en postten bijna dagelijks updates. Maar interactie met gebruikers bleef uit en zo werden de updates steeds zeldzamer: eerst wekelijks, later maandelijks en uiteindelijk helemaal niet meer.

Stille dood

Bij de eerste grote restyling van Apple Music verdween het tabblad voor Connect en stond de dienst voortaan helemaal onderaan bij ‘Voor jou’. Het resultaat: nóg minder mensen gebruikten Connect en het netwerk stierf een stille dood. Hoorden we net iemand ‘Ping’ zeggen? Dat was ook een sociaal muzieknetwerk van Apple (geïntegreerd in iTunes) en het verhaal daarvan lijkt erg op dat van Connect. Eerst met groot bombarie gelanceerd, en vervolgens doodgezwegen.

Uitleg van Apple


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Volgens het support-document van Apple worden ‘Connect-posts van Artiesten niet meer langer ondersteund’. Bovendien wordt Connect op de artiesten-pagina’s en onderaan op de Voor jou-tab verwijderd. Artiesten kregen wel iets meer uitleg van Apple. In een brief legt het bedrijf uit dat alle posts niet meteen verwijderd worden – deze blijven nog tot 24 mei  2019 beschikbaar. Ook staat erin dat een functie van Connect blijft werken: artiesten mogen nog steeds afspeellijsten delen. Gelukkig, dat was ook de enige functie van Connect die we gemist zouden hebben.