Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple in top 5 grootste computerfabrikanten

Auteur: iCreate
0 reacties
iMac


Lees verder na de advertentie

Uit de meest recente cijfers van marktonderzoeksbureau IDC blijkt dat Apple voor het eerst in de top 5 van grootste computerfabrikanten ter wereld staat. Het aantal verkochte Macs in het derde kwartaal van 2014 nadert de 5 miljoen stuks, wat neerkomt op een toename van 8,9% ten opzichte van vorig jaar.

Prijsverlagingen en toename in vraag

Apple behaalt een marktaandeel van 6,3% en stoot hiermee Asus uit de top 5. De grootste computerfabrikanten ter wereld zijn achtereenvolgens Lenovo, HP, Dell en Acer. IDC schrijft Apple’s groei toe aan recente prijsverlagingen en een toename in vraag – een tendens die sterk afsteekt tegen de vraag naar pc’s, die al jarenlang sterk afneemt. Voor dit kwartaal was een afname van ruim 4% voorspeld, maar de markt lijkt te stabiliseren met een afname van 1,7%.

Verkoopcijfers Mac

De verkoop van pc’s in de VS nam met 4,3% toe. In de VS is Apple al jaren de op twee na grootste computerfabrikant. Naar verwachting presenteert Apple op 16 oktober nieuwe iMac-modellen met Retina-display. Ook zijn er geruchten over de komst van een nieuwe MacBook Air.


kooptip