Terug naar ‘Apple werkt aan toetsenbord met aanpasbare toetsen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt aan toetsenbord met aanpasbare toetsen’

Door Laura Grootaarts31 december 2020 09:492 min. leestijd0

Apple onderzoekt de mogelijkheid om toetsenborden aanpasbaar te maken. De toetsen krijgen dan stuk voor stuk een eigen schermpje, en het symbool daarop kan veranderen. Dat blijkt uit een door Apple ingediend patent.

MacBook Pro

Apple-toetsenbord aanpasbaar per app

Nu staan er op toetsenborden veelal letters, cijfers en leestekens, maar als Apple zijn plannen doorzet, kunnen er straks indien nodig ook andere symbolen worden getoond. De toetsen veranderen afhankelijk van de app die actief is – het is vergelijkbaar met de Touch Bar op de MacBook Pro. Ben je aan het gamen? Dan geven de toetsen acties weer die je in de game kunt gebruiken. Druk bezig in iMovie? De toetsen veranderen in gereedschappen voor videobewerking. Sneltoetsen hoef je niet meer te onthouden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Mogelijk geven de toetsen straks ook ‘visuele feedback’, om de status van een toets aan te geven. Houd je shift of capslock ingedrukt, bijvoorbeeld? Dan worden er op het toetsenbord hoofdletters in plaats van kleine letters weergegeven.

Universeel toetsenbord

En er is nog een voordeel: er zijn wereldwijd verschillende toetsenbordindelingen. Hier gebruiken we qwerty-toetsenborden, maar zak je af naar het zuiden, dan moet je opeens met een azerty-toetsenbord aan de slag. En dan hebben we het nog niet gehad over andere schriften. Met een aanpasbaar toetsenbord wissel je binnen een handomdraai tussen verschillende indelingen. Voor Apple betekent dit een kostenbesparing, want er hoeft nog maar één universeel toetsenbord gemaakt te worden.

Of het dynamische toetsenbord er ook echt komt? En wanneer dan precies? Het antwoord moeten we je schuldig blijven. Apple dient veel patenten in, en de meeste daarvan worden nooit uitgevoerd. De patenten geven echter wel een leuk kijkje in de keuken van Apple.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar