Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple werkt aan toetsenbord met aanpasbare toetsen’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Pro


Lees verder na de advertentie

Apple onderzoekt de mogelijkheid om toetsenborden aanpasbaar te maken. De toetsen krijgen dan stuk voor stuk een eigen schermpje, en het symbool daarop kan veranderen. Dat blijkt uit een door Apple ingediend patent.

Apple-toetsenbord aanpasbaar per app

Nu staan er op toetsenborden veelal letters, cijfers en leestekens, maar als Apple zijn plannen doorzet, kunnen er straks indien nodig ook andere symbolen worden getoond. De toetsen veranderen afhankelijk van de app die actief is – het is vergelijkbaar met de Touch Bar op de MacBook Pro. Ben je aan het gamen? Dan geven de toetsen acties weer die je in de game kunt gebruiken. Druk bezig in iMovie? De toetsen veranderen in gereedschappen voor videobewerking. Sneltoetsen hoef je niet meer te onthouden.

Mogelijk geven de toetsen straks ook ‘visuele feedback’, om de status van een toets aan te geven. Houd je shift of capslock ingedrukt, bijvoorbeeld? Dan worden er op het toetsenbord hoofdletters in plaats van kleine letters weergegeven.

Universeel toetsenbord

En er is nog een voordeel: er zijn wereldwijd verschillende toetsenbordindelingen. Hier gebruiken we qwerty-toetsenborden, maar zak je af naar het zuiden, dan moet je opeens met een azerty-toetsenbord aan de slag. En dan hebben we het nog niet gehad over andere schriften. Met een aanpasbaar toetsenbord wissel je binnen een handomdraai tussen verschillende indelingen. Voor Apple betekent dit een kostenbesparing, want er hoeft nog maar één universeel toetsenbord gemaakt te worden.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Of het dynamische toetsenbord er ook echt komt? En wanneer dan precies? Het antwoord moeten we je schuldig blijven. Apple dient veel patenten in, en de meeste daarvan worden nooit uitgevoerd. De patenten geven echter wel een leuk kijkje in de keuken van Apple.

Bron: MacRumors