Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple strijdt stiekem tegen Trojaans Paard

Auteur: iCreate
2 reacties


Lees verder na de advertentie

Vorige week vroeg ik het nog; heb jij Snow Leopard al geüpdatet naar 10.6.4? Natuurlijk heb je dat gedaan, de update biedt tenslotte verbeterde stabiliteit, compatibiliteit en veiligheid voor je Mac.

Trojaans Paard
Apple was niet helemaal open en eerlijk over de verbeteringen in de 10.6.4-update. Apple zweeg namelijk over een extra veiligheids-update tegen malware. Deze verbetering beschermt Mac OS X tegen een Trojaans Paard dat hackers toegang geeft tot jouw Mac. Dit Trojaanse Paard struint al rond sinds april. Ik zie graag dat Apple alles op alles zet om hackers op afstand te houden, maar waarom maken ze geen melding van deze veiligheids-updates in hun 10.6.4-handleiding?

Nobele gedachte
Zwijgen over de aanpassingen is volgens Sophos, de ontdekker van Apple’s stiekeme update, beter voor de marketing. Menig Apple-gebruiker gelooft er namelijk heilig in dat een Mac niet gevoelig is voor internetnarigheid. Een naïeve gedachte waar Sophos het niet mee eens is: ‘Het helpt niet dat Apple een anti-malware veiligheidsupdate stilletjes toepast en de gebruikers daarover niet informeert. Je gaat je afvragen of Apple deze update stil hield met de gedachte: “Shh. Vertel de mensen niet dat we ze toch moeten beschermen tegen malware onder Mac OS X”.

Moet Apple voortaan melding maken van zulke veiligheids-updates? Ik vind van wel, gebruikers moeten weten waar ze mee instemmen als ze de software-update toestaan. Het risico bestaat dat Mac OS X door deze openheid minder veilig ‘voelt’, maar het veiligheidsgevoel is zo groot, dat sla je er niet zomaar uit bij Apple-fans.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt