Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Store Online is vernieuwd – en wij weten waarom

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Apple heeft het aparte Store-gedeelte van zijn website terug in het leven geroepen. Waar je voorheen alleen vanuit de productpagina’s zelf iets kon kopen, is er nu weer een toegewijd tabblad voor de ‘Store’. Uiteraard kreeg de winkel ook een nieuw design. Dit moet je weten.

Apple Store Online vernieuwd

Apple Store Online is terug

Bovenin op de website van Apple vind je voortaan weer het tabblad ‘Store‘. Hiermee ga je naar een toegewijde winkel-pagina waar je alle producten van Apple kunt kopen. Voorheen was dat onduidelijker. Je ging naar de desbetreffende product-pagina van Apple (bijvoorbeeld naar ‘Mac>MacBook Pro>MacBook Pro 16-inch’) en moest daar een een kleine blauwe button zoeken om het product te kopen. Deze optie is er nog steeds, maar het is natuurlijk veel gebruiksvriendelijker om naar een ‘Store’ te gaan als je iets wilt kopen, en naar de productpagina als je puur informatie wilt.

Nog duidelijker voor accessoires en acties

Voor het kopen van Apple’s belangrijkste producten is de toegewijde Store dus veel handiger en duidelijker. Maar voor accessoires is het nog beter geworden. Die kreeg je eerst alleen via ‘Accessoires’-pagina’s bij de producten zelf. Sommigen waren zelfs alleen vanuit de zoekfunctie op de Apple-website te vinden. Nu is er ook een algemene accessoires-pagina. Daarnaast is het gemakkelijker geworden om speciale acties te vinden, zoals de Back to School-deal van Apple met gratis AirPods. Deze vind je nu mooi op een rij op de Store-pagina.

Zes jaar geleden verdween de store


kooptip

Overigens is de situatie nu niet helemaal nieuw. De Apple-website zat jarenlang al precies zo in elkaar. Maar zes jaar terug, toen Angela Ahrendts aan het roer van de off- en online winkel-beleving stond, werd de scheiding tussen de Store en producten weggehaald. De hele Apple-website was ‘de Store’. Tegelijkertijd mochten ook de fysieke Apple-winkels niet meer ‘Apple Store’ heten. Twee jaar nadat Ahrendts weer bij Apple is vertrokken, worden haar veranderingen dus weer ongedaan gemaakt. En wij zijn er blij mee. Of we binnenkort dan ook weer naar de Apple Store Amsterdam mogen, in plaats van naar Apple Amsterdam?