Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Store geeft geld terug voor je oude iPhone of iPad

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Apple Store Amsterdam

Wil je een nieuwe iPhone of iPad kopen en je oude inruilen? Dan kan dat voortaan ook in de Nederlandse Apple Stores. Je oude apparaat levert direct korting bij je nieuwe aankoop.

Directe korting

De hergebruik- en recyclingservice is de eenvoudigste manier om geld terug te krijgen voor je Apple-apparaat, mits je een nieuw wilt kopen. Je gaat naar de Store, levert je oude apparaat in, krijgt direct te horen wat de waarde daarvan is en dat bedrag geldt als directe korting op je nieuwe aankoop. Je moet dus meteen een nieuw apparaat kopen.

Maximale waarde


Lees verder na de advertentie

De waarde van je iPhone of iPad is afhankelijk van een aantal factoren, zoals type, hoeveelheid opslaggeheugen en diens staat. Op Apple’s website kun je de waarde van je huidige apparaat berekenen. De waarde bij Apple is over het algemeen lager dan het bedrag dat je er zelf nog voor terug kunt krijgen via Marktplaats. Daartegenover staat natuurlijk wel de service van Apple: je nieuwe apparaat wordt meteen gevuld met de inhoud van de oude. Je loopt dus binnen met je oude iPhone en loopt naar buiten met je nieuwe, compleet met al je apps en data.

Online

Het hergebruik- en recyclingprogramma is niet nieuw: online biedt Apple het al langer aan. Om hiervan gebruik te maken moet je je apparaat aanmelden, vervolgens opsturen en dan bepaalt een extern bedrijf de waarde ervan. Dit bedrag wordt overgemaakt naar je rekeningnummer, je hoeft dan dus niet eens per se iets nieuws te kopen. Ook hier geldt echter dat de waarde over het algemeen lager ligt dan in de vrije 2e-hands-markt.


kooptip