Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple stopt met de app Muziekmemo’s

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Muziekmemo banner


Lees verder na de advertentie

Apple’s stopt na vijf jaar met Muziekmemo’s, een app voor het opnemen van muzikale ideeën. In de laatste update naar versie 1.0.7 heeft het bedrijf afgelopen week een exporteer-functie geïntegreerd oom opnames uit de bibliotheek naar de standaard-app Dictafoon over te zetten. Dat werkt op alle iPhones en iPads die al naar iOS 14 en iPadOS 14 zijn geüpdatet.

Muziekmemo 1

Muziekmemo’s verdwijnt uit de App Store

Muziekmemo’s verdwijnt na 1 maart 2021 uit de App Store. Dat laat Apple in een officieel support-document weten. Heb je de app reeds gedownload (of als je dat nu nog doet), mag je de app vooralsnog blijven gebruiken – hij zal in iOS 14 blijven werken. Ook al verwijder je de app na 1 maart 2021 van je apparaat, kun je ze blijven downloaden via je aankoopgeschiedenis in de App Store. Tegelijkertijd raadt Apple aan om je opnames naar Dictafoon over te zetten om ervoor te zorgen dat geen opnames verloren gaan.

Zo werkt het overzetten


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wanneer je Muziekmemo’s nu opent, krijg je een venster te zien waarin het overzetten naar Dictafoon wordt uitgelegd. Vanuit hier kun je de opnames ook rechtstreeks ‘Exporteren’. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van de grootte van je bibliotheek. Alle opnames komen in een nieuwe map met de naam ‘Muziekmemo’s’ in de app Dictafoon terecht. Het is mogelijk dat je opslagruimte moet vrijmaken om het overzetten mogelijk te maken. Als er na de export nieuwe opnames worden gemaakt, moet je deze ook weer exporteren, aldus Apple.

Dat kon je met Muziekmemo’s

Muziekmemo’s werd begin 2016 gelanceerd en is ontworpen om muziekideeën op te nemen op de iPhone en iPad en deze automatisch te begeleiden met drums en bas. Het was ook mogelijk om ze te publiceren op Soundcloud, YouTube en het artiestennetwerk Connect. Dat was in eerste instantie geïntegreerd in Apple Music. Maar Apple Music Connect bestaat al een jaar of twee niet meer. Een echt goed alternatief voor Muziekmemo’s hebben we nog niet gevonden, maar waarschijnlijk kom je een heel eind met GarageBand.