Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple registreert ‘RealityOS’: aankondiging VR-bril volgende week?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
RealityOS


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de merknaam ‘RealityOS’ geregistreerd, en daarmee lijkt de eerste Apple VR-bril érg dichtbij. Komt hij al volgende week tijdens het Apple-event?

Geheim patent Apple RealityOS

Apple-analist Parker Ortolani heeft bij de USPTO, de Amerikaanse dienst voor patentregistratie, een nieuwe aanvraag gevonden voor de merknaam RealityOS. De aanvraag komt niet van Apple, maar van ‘Realityo Systems LLC’.

Toch is het vrijwel zeker dat dit niet meer is dan een schuilnaam voor Apple. Apple doet namelijk wel vaker aanvragen onder een zogenaamde lege bv. Zo werden de namen van macOS-updates bijvoorbeeld geregistreerd onder ‘Yosemite Research LLC’ – en dat bedrijf heeft toevallig genoeg hetzelfde adres als Realityo.

RealityOS in de App Store

RealityOS


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Er zijn nog twee andere hints voor dat de aanvraag van Apple komt. Zo is er in Oeganda samen met de merknaam een logo geregistreerd in de bekende stijl van Apple, compleet met het kenmerkende San Francisco-lettertype.

Daarnaast is de naam RealityOS al eerder voorbijgekomen. Er werden in de App Store namelijk al verwijzingen gevonden naar RealityOS: dat kan dus haast geen toeval zijn.

Apple RealityOS en VR-bril

Maar wat ís RealityOS? Hoogstwaarschijnlijk is het de naam van het besturingsysteem van Apple’s VR-bril. Dit besturingssysteem zou toegang hebben tot een eigen App Store en naadloos samenwerken met je andere Apple-apparaten.

RealityOS en de Apple VR-bril – die waarschijnlijk Apple Reality gaat heten – worden eind 2022 verwacht. Er is echter een kans dat Apple volgende week al een kleine preview voor ontwikkelaars geeft tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC). Bij dit jaarlijkse evenement doet Apple doorgaans alle grote software-aankondigingen: dit jaar worden in ieder geval iOS 16 en macOS 13 verwacht. De Apple-presentatie tijdens de WWDC vindt dit jaar plaats op 6 juni om 19:00.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom RealityOS en de WWDC 2022? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en ontvang de nieuwste berichten direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac