Terug naar Apple registreert ‘RealityOS’: aankondiging VR-bril volgende week?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple registreert ‘RealityOS’: aankondiging VR-bril volgende week?

Door Ward Edema30 mei 2022 12:082 min. leestijd0

Apple heeft de merknaam ‘RealityOS’ geregistreerd, en daarmee lijkt de eerste Apple VR-bril érg dichtbij. Komt hij al volgende week tijdens het Apple-event?

RealityOS

Geheim patent Apple RealityOS

Apple-analist Parker Ortolani heeft bij de USPTO, de Amerikaanse dienst voor patentregistratie, een nieuwe aanvraag gevonden voor de merknaam RealityOS. De aanvraag komt niet van Apple, maar van ‘Realityo Systems LLC’.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Toch is het vrijwel zeker dat dit niet meer is dan een schuilnaam voor Apple. Apple doet namelijk wel vaker aanvragen onder een zogenaamde lege bv. Zo werden de namen van macOS-updates bijvoorbeeld geregistreerd onder ‘Yosemite Research LLC’ – en dat bedrijf heeft toevallig genoeg hetzelfde adres als Realityo.

RealityOS in de App Store

RealityOS

Er zijn nog twee andere hints voor dat de aanvraag van Apple komt. Zo is er in Oeganda samen met de merknaam een logo geregistreerd in de bekende stijl van Apple, compleet met het kenmerkende San Francisco-lettertype.

Daarnaast is de naam RealityOS al eerder voorbijgekomen. Er werden in de App Store namelijk al verwijzingen gevonden naar RealityOS: dat kan dus haast geen toeval zijn.

Apple RealityOS en VR-bril

Maar wat ís RealityOS? Hoogstwaarschijnlijk is het de naam van het besturingsysteem van Apple’s VR-bril. Dit besturingssysteem zou toegang hebben tot een eigen App Store en naadloos samenwerken met je andere Apple-apparaten.

RealityOS en de Apple VR-bril – die waarschijnlijk Apple Reality gaat heten – worden eind 2022 verwacht. Er is echter een kans dat Apple volgende week al een kleine preview voor ontwikkelaars geeft tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC). Bij dit jaarlijkse evenement doet Apple doorgaans alle grote software-aankondigingen: dit jaar worden in ieder geval iOS 16 en macOS 13 verwacht. De Apple-presentatie tijdens de WWDC vindt dit jaar plaats op 6 juni om 19:00.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom RealityOS en de WWDC 2022? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en ontvang de nieuwste berichten direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5mac

 

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar