Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Samenvatting: dit zijn álle Apple-producten van 2021

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iMac 2021


Lees verder na de advertentie

Een dag duurt soms lang, maar een jaar vliegt voorbij – en dat geldt zeker voor 2021. Het jaar loopt nu op zijn einde en dus is het tijd om terug te kijken. Apple bracht een hele reeks nieuwe iPhones, Macs en meer uit. Dit is het complete overzicht met alle Apple-producten van 2021!

Black Unity Apple Watch met bandje

Apple Watch Black Unity

Het eerste Apple-product verscheen al in januari en was een speciale editie van de Apple Watch Series 6. De Black Unity Apple Watch is geïnspireerd op de Pan-Afrikaanse vlag, een beweging die streeft naar Afrikaanse eenheid. Er is overigens ook een bijbehorende Eenheid-wijzerplaat.

AirTag

Apple AirTag


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Dit compleet nieuwe Apple-product is dé gadget voor sloddervossen. De AirTag is een tag die je aan je kostbare spullen bevestigt – je jas, je tas je sleutels. Ben je je spullen kwijt, dan kun je de AirTag laten bliepen en hem op gehoor terugvinden. En als dat niet helpt, dan raadpleeg je de plattegrond in de app Zoek mijn.

24-inch iMac

In 2021 kreeg de iMac voor het eerst in jaren een compleet nieuwe look. Hij lijkt op Apple’s professionele monitor – het Pro Display XDR – maar dan met een computer volledig ingebouwd. En al die kleuren: zeven tinten in totaal! De iMac 2021 is ook de eerste iMac met Apple’s eigen M1-chip. Nu wachten we nog op de 27-inch versie van deze iMac …

iPad Pro 2021

iPad Pro 2021 prijzen

Apple’s meest geavanceerde iPad is dit jaar wel heel bijzonder. Want net zo als hierboven genoemde iMac, is de iPad Pro 2021 uitgerust met Apple’s M1-chip. De iPad Pro is er opnieuw in twee maten en de grootste van de twee heeft iets extra’s: een Liquid Retina XDR Display. Oftewel: een mini-led-scherm. Ook nieuw: het bijbehorende Magic Keyboard is nu ook beschikbaar in een witte uitvoering.

Paarse iPhone 12 (mini)

paarse iPhone 12 kopen

De iPhone 12 uit 2020 verscheen in een opvallend rustig kleurenpalet – totdat dit voorjaar de paarse versie werd geïntroduceerd. Net zoals de andere iPhone 12-modellen heeft dit model een A14 Bionic-chip, een oled-scherm en ondersteuning voor 5G.

Apple TV 4K

Apple TV 4K goedkoopst

Voor het eerst sinds 2017 kreeg ook de Apple TV een upgrade gekregen. Hij heeft nu een krachtige A12-processor en ondersteuning voor HDR en Dolby Vision. Maar wat vooral de show steelt is de nieuwe Siri Remote. De afstandsbediening heeft een aanraakgevoelig klikvlak en daarmee is het bedienen van de Apple TV een stuk intuïtiever.

iPhone 13

iPhone 13

September was traditioneel de maand van de iPhones. Dit jaar bracht Apple de iPhone 13 (mini) en iPhone 13 Pro (Max) uit. Met het bekende design, een verbeterde camera en een A15 Bionic-chip. Het grote voordeel van het luxere Pro-model is het ProMotion-display, met een verversingsgraad van 120 Hz. Dit maakt dat de iPhone soepeler aanvoelt in gebruik.

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 eerste indruk

De nieuwe Apple Watch Series 7 kreeg niet de drastische design-wijziging die werd verwacht. Wel is-ie een tikkeltje groter dan de Series 6. Wat voor ons vooral opvallend is? Het is nu voor het eerst dat je in Nederland een Apple Watch met 4G kunt kopen. Op dit moment is er één provider waarbij je terechtkunt: T-Mobile.

iPad mini 2021

iPad mini 2021

De iPad mini heeft er altijd hetzelfde uitgezien en onderging dit najaar een complete metamorfose. Apple’s kleinste iPad heeft een groter scherm gekregen, maar is in totaliteit toch kleiner dan voorheen. Dat komt omdat de randen veel smaller zijn en de thuisknop achterwege is gebleven. De iPad mini is nu een kleine versie van de iPad Air en ziet er futuristischer uit dan ooit tevoren.

iPad 2021

iPad 2021 met accessoires

En dan is er nog die andere iPad: de reguliere iPad met een 10,2 inch-scherm. Weinig nieuws onder de zon bij deze tablet. Maar laten we er niet té laconiek over doen: het is niet voor niets Apple’s populairste iPad. Hij is dan ook zeer betaalbaar en je profiteert net zo goed als bij alle andere iPads van het volledige Apple-ecosysteem.

HomePod mini

HomePod mini

Apple’s slimme speaker HomePod is helaas nog steeds niet in Nederland verkrijgbaar. En dat terwijl er in het buitenland al sinds vorig jaar een nieuwe variant van is, de HomePod mini. Die is er sinds dit najaar ook verkrijgbaar in een reeks vrolijke kleurtjes. Siri voor HomePod spreekt inmiddels keurig Nederlands, dus we hebben goede hoop dat de mini ook hier op de markt komt.

14- en 16-inch MacBook Pro met M1 Pro & Max

Apple MacBook Pro 14-16-inch review

Wat er allemaal nieuw is aan de MacBook Pro? Nou. Heb je even? Het design (mét notch) is compleet vernieuwd, de Pro is voorzien van een M1 Pro of M1 Max Apple Silicon chip en heel veel handige poorten zijn terug van weggeweest. De Touch Bar van de vorige Pro’s is dan weer stilletjes verdwenen. Indrukwekkend is het scherm: dit is een mini-led-display met ProMotion. Al met al kun je zeggen dat de MacBook Pro nu weer echt geschikt is voor professionals.

AirPods 3

Lezersvragen iCreate 134 AirPods 3

De reguliere AirPods hebben dit najaar ook een upgrade gehad. Ze lijken door hun design met kortere steeltjes en een breder doosje nu veel meer op de AirPods Pro. Ook hebben ze enkele Pro-functies gekregen. Adaptieve EQ past het geluid aan op de vorm van je oren en de AirPods ondersteunen ruimtelijke audio. Ook fijn: ze zijn waterbestendiger, draadloos oplaadbaar en beter traceerbaar via de app Zoek mijn.

One More Thing: een premium poetsdoekje

Apple poetsdoekje

Welk Apple-product ging dit jaar als warme broodjes over de toonbank en was regelmatig uitverkocht? Niet de nieuwste iPhone. Niet die hippe MacBook Pro. Het is … een poetsdoekje. Voor het schoonmaken van je Apple-displays. Mag wat kosten toch? Voor 25 euro is-ie de jouwe.