Terug naar Apple-winkel Switch mag geen Apple-producten meer verkopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple-winkel Switch mag geen Apple-producten meer verkopen

Door Ward Edema21 april 2022 16:162 min. leestijd0

Switch, de grootste Apple Premium Reseller in België, mag geen Apple-producten meer verkopen of repareren. Apple heeft het contract met de winkelketen opgezegd. Dit moet je weten.

Apple Premium Reseller Switch

Apple Premium Reseller Switch

Switch is met 21 winkels de grootste Apple Premium Reseller in België, maar de keten heeft in het verleden de nodige problemen gehad. In 2019 moest het bedrijf reorganiseren, en een jaar later kwam het in handen van de Franse verzekeraar SFAM.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Sinds de overname kwamen er vele klachten over louche verzekeringen voor Apple-producten die gekocht werden bij Switch. Deze verzekeringen zouden exorbitant duur zijn, met kosten tot € 250 per maand. Bovendien waren ze volgens de klachten lastig op te zeggen, en bood Switch geen alternatieven zoals Apple’s eigen AppleCare – bij de meeste Apple Premium Resellers wordt dit wél aangeboden.

Onderzoek en opzegging

Switch Apple

Regulator FSMA heeft naar aanleiding van de klachten onderzoek gedaan naar de praktijken bij Switch. Er werden inbreuken vastgesteld, en Switch werd verboden om nog verzekeringen te verkopen. Apple reageert nu op de situatie door het contract met Switch volledig op te zeggen. Daardoor mag de winkelketen helemaal geen Apple-producten meer verkopen of repareren.

Switch geeft aan voortaan tweedehands smartphones te verkopen onder de naam Hubside.store, en dat dit voor het personeel geen impact zou hebben. Hoe realistisch dat is, is de vraag: het gaat om de verkoop van een volledig ander product – waar minder vraag naar is – en de technische dienst van Switch is volledig gespecialiseerd in reparaties van Apple-producten – die ze niet meer mogen uitvoeren. Daarmee is het dus twijfelachtig of Switch op deze manier zijn 21 winkels in stand kan houden.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bronnen: HLN en DataNews

 

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar