Terug naar Apple-winkel Switch mag geen Apple-producten meer verkopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple-winkel Switch mag geen Apple-producten meer verkopen

Door Ward Edema21 april 2022 16:162 min. leestijd0

Switch, de grootste Apple Premium Reseller in België, mag geen Apple-producten meer verkopen of repareren. Apple heeft het contract met de winkelketen opgezegd. Dit moet je weten.

Apple Premium Reseller Switch

Apple Premium Reseller Switch

Switch is met 21 winkels de grootste Apple Premium Reseller in België, maar de keten heeft in het verleden de nodige problemen gehad. In 2019 moest het bedrijf reorganiseren, en een jaar later kwam het in handen van de Franse verzekeraar SFAM.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Sinds de overname kwamen er vele klachten over louche verzekeringen voor Apple-producten die gekocht werden bij Switch. Deze verzekeringen zouden exorbitant duur zijn, met kosten tot € 250 per maand. Bovendien waren ze volgens de klachten lastig op te zeggen, en bood Switch geen alternatieven zoals Apple’s eigen AppleCare – bij de meeste Apple Premium Resellers wordt dit wél aangeboden.

Onderzoek en opzegging

Switch Apple

Regulator FSMA heeft naar aanleiding van de klachten onderzoek gedaan naar de praktijken bij Switch. Er werden inbreuken vastgesteld, en Switch werd verboden om nog verzekeringen te verkopen. Apple reageert nu op de situatie door het contract met Switch volledig op te zeggen. Daardoor mag de winkelketen helemaal geen Apple-producten meer verkopen of repareren.

Switch geeft aan voortaan tweedehands smartphones te verkopen onder de naam Hubside.store, en dat dit voor het personeel geen impact zou hebben. Hoe realistisch dat is, is de vraag: het gaat om de verkoop van een volledig ander product – waar minder vraag naar is – en de technische dienst van Switch is volledig gespecialiseerd in reparaties van Apple-producten – die ze niet meer mogen uitvoeren. Daarmee is het dus twijfelachtig of Switch op deze manier zijn 21 winkels in stand kan houden.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bronnen: HLN en DataNews

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar