Terug naar De leukste Apple Music kerst afspeellijsten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De leukste Apple Music kerst afspeellijsten

Door Daan Jeuken23 december 2019 11:253 min. leestijd0

De kerst staat voor de deur en iedereen is druk met de laatste voorbereidingen. De kerstinkopen zijn gedaan, het tafelzilver wordt gepoetst en in alle hoekjes van het huis branden de lampjes. Wat is er nodig voor dat laatste beetje sfeer? Fijne kerstmuziek door je speakers. Om je de zoektijd te besparen, zetten wij de leukste Apple Music kerst afspeellijsten voor je op een rij. 

Apple music kerst afspeellijst

Kerstklassiekers

Omdat kerstmis een feest van tradities is, beginnen we met een lijst met all-time kerstcliché’s. Sleigh Ride, Rudolph the Red-Nosed Reindeer, Feliz Navidad en Deck the Halls … je hebt ze vast al bij het plaatselijke kerstconcert voorbij horen komen, en vindt ze hier verzameld in deze lange kerst playlist van 3,5 uur. 

Kerstpop: kerstliedjes in pop

Is het nostalgische gekraak van LP’s niet aan jou besteed, en hoor je de nostalgische liedjes liever in een eigentijds jasje? In de afspeellijst Kerstpop worden de bekende klassiekers gezongen door artiesten als Katy Perry, Justin Bieber en Ariana Granda. Met bijna 6 uur muziek kun je rustig aan je kerstdiner gaan zitten.

Kerstafspeelijst in swing, jazz, klassiek, soul, R&B, country …

Heb jij een sterke voorkeur voor een muziekstijl? Apple Music heeft verschillende kerstlijsten, gebundeld per genre. Swingklassiek, croonerssoulR&BalternativecountryhardrockLatinpunkindierock ’n roll … zelfs Keltisch heeft een eigen lijst.

Hollandse kersthits

Zijn die commerciële Engelstalige kersthits niet aan jou besteed en word jij van René Schuurmans en John de Bever enthousiaster dan van Mariah Carey en Wham? Check dan deze afspeellijst Hollandse Nieuwe Kerst Hits. Lekker Hollands. 

Kerstalbums op Apple Music

Naast de vele afspeellijsten, zijn er natuurlijk ook een hoop artiesten die een kerstalbum hebben uitgebracht. Kerst is immers de tijd van vrede op aarde, samenzijn met je naasten en commercieel binnenlopen. Onze persoonlijke favorieten: 

Michel Bublé voor de swing, Robbie Williams’ nieuwe pop-bigband kerstalbum, Frank Sinatra voor de jazzy swing, Elvis voor koninklijke kerst en The Brain Setzer Orchestra voor de rockabilly boogie woogie.

Kerst afspeellijst voor kinderen

Vooral op muziekgebied blijft kerst voornamelijk een Amerikaans en Engelstalig feestje. Maar hoewel de kindjes van tegenwoordig al een aardig woordje YouTube-Engels spreken, blijven Oh Denneboom en De Herdertjes Lagen Bij Nachte toch gemakkelijker zingbaar. De afspeellijst Kerst Kids Hits blijft niet gevrijwaard van wat Engelstalige nummers, maken Jan en Monique Smit, Ernst, Bobby en de Rest en Kinderen voor Kinderen er toch een vrolijk kinderfeest van.

Bonustip: Vader Abraham!

We sluiten af met onze bonustip: een lekker Hollandse kerst-LP uit 1974 die nog niet zo heel lang geleden werd opgewaardeerd naar streamingsdiensten. Een hele generatie Nederlandse kinderen werd opgevoed met de kerstmuziek van Vader Abraham: speciaal voor hen staat Vader Abraham Kerst Show op Apple Music. Met onze persoonlijke favoriet: Ring, Ring, Ring.

Zijn we nog kerstafspeellijsten vergeten?

iCreate 123
iCreate 123
De nieuwe iPhone 12
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Music
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar