Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Dit is Apple’s kledinglijn uit de jaren 80!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Kleding 1986


Lees verder na de advertentie

Wist je dat Apple ooit een eigen kledinglijn heeft gehad? Dan hebben we het niet over de felgekleurde iPod-sokken die pak hem beet vijftien jaar terug helemaal hip waren. En het doet ook al in niets denken aan de eeuwige spijkerbroek en zwarte coltrui van wijlen Steve Jobs. Nee, anno 1986 was er een heuse Apple-collectie, compleet met uitgebreide catalogus. Maar het is duidelijk dat de latere Apple-designer Jony Ive zich er niet mee bemoeid heeft.

The Apple Collection

De collectie, bestaande uit dames-, heren- en kinderkleding, was typisch jaren tachtig: grote prints, minstens net zo kleurrijk als het toenmalige Apple-logo en flink oversized. ‘This thing is big. Our White oversized sweatshirt looks great over jeans. One Size fits all’, zo is te lezen in de bijschriften in de toenmalige catalogus. Daarmee hebben ze het over de witte Apple-trui hierboven (en die zouden we stiekem heel graag willen hebben).

Naast de kleding waren er ook heel, heel veel accessoires beschikbaar. Sommige daarvan Mac-gerelateerd: een muismat, een diskettehouder en een notitieblok in de vorm van een al net zo retro Mac. Maar ook een lunchbox, een exclusief voor Tiffany’s ontworpen sleutelhanger, een zakmes en een (analoge) Apple Watch. Soms kom je die laatste tegen op eBay – dan betaal je er meer voor dan voor de huidige Apple Watch.

In de onderstaande video krijg je een uitgebreid kijkje in de catalogus van destijds. Of blader zelf door de catalogus. Nieuwsgierig naar nog meer retro Apple-producten? Lees dan iCreate 117!


kooptip

https://youtu.be/UO5c0EnLDFQ