Terug naar Dit is Apple’s kledinglijn uit de jaren 80!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is Apple’s kledinglijn uit de jaren 80!

Door Laura Grootaarts13 april 2020 11:352 min. leestijd0

Wist je dat Apple ooit een eigen kledinglijn heeft gehad? Dan hebben we het niet over de felgekleurde iPod-sokken die pak hem beet vijftien jaar terug helemaal hip waren. En het doet ook al in niets denken aan de eeuwige spijkerbroek en zwarte coltrui van wijlen Steve Jobs. Nee, anno 1986 was er een heuse Apple-collectie, compleet met uitgebreide catalogus. Maar het is duidelijk dat de latere Apple-designer Jony Ive zich er niet mee bemoeid heeft.

Apple Kleding 1986

The Apple Collection

De collectie, bestaande uit dames-, heren- en kinderkleding, was typisch jaren tachtig: grote prints, minstens net zo kleurrijk als het toenmalige Apple-logo en flink oversized. ‘This thing is big. Our White oversized sweatshirt looks great over jeans. One Size fits all’, zo is te lezen in de bijschriften in de toenmalige catalogus. Daarmee hebben ze het over de witte Apple-trui hierboven (en die zouden we stiekem heel graag willen hebben).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naast de kleding waren er ook heel, heel veel accessoires beschikbaar. Sommige daarvan Mac-gerelateerd: een muismat, een diskettehouder en een notitieblok in de vorm van een al net zo retro Mac. Maar ook een lunchbox, een exclusief voor Tiffany’s ontworpen sleutelhanger, een zakmes en een (analoge) Apple Watch. Soms kom je die laatste tegen op eBay – dan betaal je er meer voor dan voor de huidige Apple Watch.

In de onderstaande video krijg je een uitgebreid kijkje in de catalogus van destijds. Of blader zelf door de catalogus. Nieuwsgierig naar nog meer retro Apple-producten? Lees dan iCreate 117!

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar