Terug naar ‘Apple headset krijgt irisscanner voor inloggen, Apple Pay en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple headset krijgt irisscanner voor inloggen, Apple Pay en meer’

Door Laura Grootaarts17 oktober 2022 10:022 min. leestijd0

Apple’s mixed reality-headset krijgt een irisscanner. Zo wordt het voor gebruikers eenvoudiger om in te loggen op accounts of om betalingen te bevestigen. Dat schrijft The Information op basis van informatie van insiders.

Apple headset irisscanner

Apple headset: irisscanner

Volgens twee mensen die hebben meegewerkt aan de headset, krijgt deze een irisscanner. Bij een irisscan wordt er gekeken naar onder meer de vorm en het patroon van de iris om de identiteit te verifiëren. Het is een vorm van biometrische identificatie, zoals ook Face ID (gezichtsherkenning) en Touch ID (de vingerafdrukscanner). Een irisscan zou zelfs nog een tikkeltje veiliger zijn dan Face ID en Touch ID, want een iris is nog unieker.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Met een irisscan zou het ook mogelijk moeten zijn om meer mensen op dezelfde headset te laten inloggen, waarna ze allemaal hun eigen accounts gebruiken. Zet je de headset op, dan wordt er een scan van je ogen gemaakt en kun je meteen aan de slag. Je kunt dan bijvoorbeeld betalingen doen via Apple Pay.

Design

De twee lekkers weten ook al iets te vertellen over het design van Apple’s headset. Hij zou een beetje lijken op een skibril en er wordt gebruikgemaakt van netstof (zoals op speakers), aluminium en glas. De headset heeft naar buiten gerichte camera’s en zou lichter zijn dan de Quest Pro van Meta – die weegt 722 gram.

Brildragers zouden ook glazen op sterkte in het apparaat te klikken, maar het is nog niet duidelijk hoe precies. Leuk detail: aan de buitenkant van de headset zit een display waarop de gezichtsuitdrukkingen van de drager te zien zijn. Het scherm zou een lage verversingsgraad hebben om energie te besparen, vergelijkbaar met het always-on scherm van de iPhone 14 Pro en de Apple Watch.

Meer over de headset

Apple’s mixed reality-headset wordt in de wandelgangen ook de Apple Reality genoemd. Hij ondersteunt VR, waarbij je je in een virtuele 3D-wereld waant. Maar ook AR, waarbij de camera’s een laagje digitale informatie over de werkelijkheid leggen. Denk aan Pokémon Go, waarbij je de monstertjes in je eigen achtertuin ziet.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom Apple’s mixed reality-set? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Information

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar