Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple, Google en Amazon werken samen aan standaard voor nóg slimmere apparaten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Smart Home


Lees verder na de advertentie

Apple, Google, Amazon en nog wat andere tech-bedrijven zijn een opmerkelijke samenwerking gestart. De bedoeling is dat hun smart home-producten in de toekomst onderling beter op elkaar zijn afgestemd.

Slimme apparaten met communicatieproblemen

Er komen steeds meer smart home-apparaten op de markt en hoewel die producten ‘slim’ worden genoemd, spreken ze wel allemaal heel erg hun eigen taal. Daarom werken producten van het ene merk vaak niet naadloos samen met die van het andere merk. Het werkt nu vaak het best als je je bij één merk houdt, anders kunnen er communicatieproblemen optreden. Daar moet verandering in komen en daarom is er nu de werkgroep Connected Home over IP (kort: CHIP). Hierin werken Apple, Google, Amazon en de Zigbee Alliance samen aan een gezamenlijke standaard. Bij de Zigbee Alliance zijn onder meer Ikea, Samsung en Signify (bekend van de Philips Hue-lampen) aangesloten.

Voordeel voor consumenten én fabrikanten

Het doel van de werkgroep is het verbeteren van de consumentenervaring. Apple formuleert het als volgt: ‘Het project vloeit voort uit de gemeenschappelijke overtuiging dat slimme devices in huis veilig, betrouwbaar en naadloos moeten werken.’ Als consument kun je erop vertrouwen dat je de slimme apparaten die je aanschaft, kunt bedienen met het systeem van jouw voorkeur.

Het voordeel voor ontwikkelaars is dat het eenvoudiger wordt om een product te maken dat werkt met zowel Amazon Alexa, Siri, Google Assistant en andere slimme assistenten. De grootste tech-bedrijven zijn dus al van de partij en er wordt nog gezocht naar meer samenwerkingspartners. Het gaat om een open standaard, dus iedereen kan zich hierbij aansluiten.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Eind 2020 zou de standaard actief moeten worden. Dat heeft overigens geen gevolgen voor de huidige slimme apparaten die bijvoorbeeld HomeKit ondersteunen: die blijven gewoon werken.

Bron: Project Connected Home over IP en Apple Newsroom.