Terug naar Dit zijn de 12 winnaars Apple Design Awards 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit zijn de 12 winnaars Apple Design Awards 2022

Door Maurice Snijders8 juni 2022 07:503 min. leestijd0

Apple heeft tijdens de WWDC de jaarlijkse Apple Design Awards uitgereikt voor de twaalf beste apps en games voor iPhones en iPads. De winnaars zijn geselecteerd voor het leveren van innovatieve, creatieve en prachtig vormgegeven apps, aan de hand van zes verschillende categorieën: Inclusiviteit, Vermaak en plezier, Interactiviteit, Maatschappelijke impact, Graphics en visuals, en Innovatie. Ze zijn gekozen uit 36 finalisten. Wij hebben de winnaars voor je op een rij gezet, met het App Store-linkje erbij – downloaden maar!

Inclusiviteit

Procreate (Savage Interactive, Australië)

procreate

Procreate is een uitstekende tool voor kunstenaars en ontwerpers. Nieuwe toegankelijkheidsfeatures zoals het filteren van trillingen, audiofeedback en instellingen voor kleurenblindheid, sluiten aan op de ondersteuning van VoiceOver, grotere tekst en meer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wylde Flowers (Studio Drydock, Australië)

Apple Design Awards

Wylde Flowers is een game met een verfrissend gevarieerde verhaallijn en een cast van LGBTQIA+-personages. De verhaallijn is zo opgebouwd dat alle leeftijden, culturen en seksuele geaardheden vertegenwoordigd zijn.

Vermaak en plezier

(Not Boring) Habits (Andy Works LLC, Verenigde Staten)

Apple Design Awards

(Not Boring) Habits is een app voor mensen die hun gewoontes willen bijhouden – maar dan wel op een leuke manier. Je gaat op een inspirerende reis door bossen en bergen, en het bijhouden van gewoontes wordt zo een echte artistieke ervaring.

Overboard! (inkle, Verenigd Koninkrijk)

Apple Design Awards

Overboard! is een heerlijk moordmysteriespel waarbij je niet in de huid van de detective kruipt, maar in die van de dader. Door middel van gevatte gesprekken met nietsvermoedende bemanningsleden probeer je weg te komen met een serieuze misdaad.

Interactiviteit

Slopes (Breakpoint Studio, Verenigde Staten)

Slopes

Slopes is een ski-tracking app die gebruikmaakt van de gps op je iPhone of Apple Watch, om afstand en snelheid bij te houden. Vooral leuk omdat je met een druk op de knop contact maakt met vrienden en familie.

A Musical Story (Glee-Cheese Studio, Frankrijk)

Apple Design Awards

A Musical Story is een heerlijke mix van muziek, gebeurtenissen en creativiteit. De game heeft een rijk geanimeerd minimalisme en de gameplay geeft een nieuwe draai aan wat een mobiele game kan zijn.

Maatschappelijke impact

Rebel Girls (Rebel Girls Inc., Verenigde Staten)

Rebel Girls

Rebel Girls deelt de verhalen van ’s werelds meest invloedrijke vrouwen, waaronder Ruth Bader Ginsburg, Simone Biles en Frida Kahlo, door middel van audio en prachtige originele kunst.

Gibbon: Beyond the Trees (Broken Rules, Oostenrijk)

Apple Design Awards

Gibbon is een milieubewuste game waarin je al zwaaiend, gooiend en glijdend door prachtige handgetekende landschappen op zoek gaat naar je familie.

Graphics en visuals

Halide Mark II (Lux Optics, Verenigde Staten)

Halide Mark II

De briljante camera-app Halide Mark II bundelt tal van functies in een opmerkelijk eenvoudige interface. Het is een prachtige camera voor je iPhone – en er is nu ook een speciale versie voor je iPad.

LEGO Star Wars: Castaways (Gameloft, Canada)

LEGO Star Wars: Castaways

Deze game speelt zich af op een verlaten planeet en de zorgvuldig weergegeven omgevingen en vloeiende animaties dompelen je meteen onder in een sterrenstelsel vol actie en mysterie.

Innovatie

Odio (Volst, Nederland)

LEGO® Star Wars™: Castaways

De audio-app Odio levert ongelooflijk levensechte ambient-geluiden. Watervallen, stromende rivieren en weelderige elektronische wassingen – die nog realistischer worden met Spatial Audio en head tracking.

MARVEL Future Revolution (Netmarble Corp., Zuid-Korea)

Marvel

MARVEL Future Revolution is de winnaar van de 2021 iPad Game of the Year-verkiezing en brengt het Marvel Cinematic Universe tot leven met een open-wereld actie-RPG.

Bron:Apple developer website.

 

 

 

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Maurice Snijders

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar