Terug naar Dit zijn de winnaars van de Apple Design Awards 2018
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit zijn de winnaars van de Apple Design Awards 2018

Door Sven Lamers14 juni 2018 14:574 min. leestijd0

Sinds 1998 reikt Apple tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) de Apple Design Awards uit. De trofee is een zilveren kubus met Apple-logo en inscriptie. Geinig: logo en tekst lichten op wanneer je trofee aanraakt. Recent maakte Apple de winnaars van dit jaar bekend die ‘het beste te bieden hebben op het gebied van design, innovatie en technologie op Apple platforms’. De winnende apps van dit jaar zijn afkomstig uit landen over de hele wereld, waaronder Australië, Canada, Denemarken, Finland, India, Nederland, Oostenrijk, Turkije en de VS.

Springplank voor ontwikkelaars

Ron Okamoto, Vice President of Worldwide Developer Relations bij Apple, was vol lof voor het innovatieve en inspirerende werk. ‘De Apple Design Awards zijn altijd al een springplank geweest voor ontwikkelaars die populaire apps in de App Store hebben ontwikkeld, zoals Procreate, Zova, djay Pro en Monument Valley, en we weten dat deze winnaars die traditie zullen voortzetten’, aldus Okamoto. We zetten de winnaars op een rij.

Florence (Australië)

Florence is een interactief verhaal, waarin striptekeningen en gameplay gecombineerd worden om de triomfen en beproevingen van verliefdheid te onderzoeken. De game heeft een unieke soundtrack, met de hand getekende en artistieke graphics en een emotioneel verhaal. Het kost € 3,49 en hier vind je onze review.

Apple_Design_Awards_winners_Florence_06072018

Agenda (Nederland)

Het Nederlandse Agenda benadert notities in iOS en macOS op een nieuwe manier door handschrift, een agenda en taakbeheer te combineren tot een unieke tijdlijn die een helder beeld geeft van het verleden, het heden en de toekomst. Het minimalistische uiterlijk biedt elegante lettertypes, een krachtige zoekfunctie en navigatie door je notities, projecten en gereedschappen. Uiteraard ondersteunt Agenda iCloud-sync en Handoff. En het beste: de app is gratis.

Apple_Design_Awards_winners_Agenda_06072018

iTranslate Converse (Oostenrijk)

iTranslate Converse tovert iPhone en Apple Watch om tot een device voor vertalingen in twee richtingen’, laat Apple over de Oostenrijkse app weten. ‘Het eenvoudige ontwerp maakt natuurlijke gesprekken mogelijk in 38 talen, werkt zonder internetverbinding en herkent automatisch de juiste gesproken taal voor een snelle en nauwkeurige vertaling.’ Klein nadeel van de app: je moet er een abonnement voor hebben. Per maand betaal je € 4,99, voor een heel jaar € 39,99.

Apple_Design_Awards_winners_iTranslate_Converse_06072018

Calzy 3 (India)

Calzy 3 moet wel de meest aanpasbare rekenmachine in de App Store zijn. Daarbij is vooral de ondersteuning van alle Apple-technieken zo bijzonder. Wat dacht je van Face ID-beveiliging, Drag & Drop, iMessage-integratie, Spotlight-Integratie, iCloud-sync en Handoff-ondersteuning? De perfecte rekenmachine voor € 2,29.

Apple_Design_Awards_winners_Calzy_3_06072018

FROST (Oostenrijk)

Nu wordt het kleurrijk. In de puzzelgame FROST bepaal je de richting van zwermen met lichtdeeltjes. Het indrukwekkende hieraan? ‘Door de Metal-technologie worden moeiteloos tienduizenden rondzwermende geesten tegelijk op het scherm geanimeerd’, aldus Apple. Voor € 5,49 koop je de app in de App Store.

Apple_Design_Awards_winners_Frost_06072018

Oddmar (Turkije)

5,49 euro betaal je ook voor Oddmar van de Turkse-ontwikkelaar Mobge Ltd. Daarvoor krijg je een spel met handgetekende graphics en een uitmuntende soundtrack. De vikingen in het spel zijn zo mooi getekend – ze zijn bijna niet te onderscheiden van een animatiefilm.

Apple_Design_Awards_winners_Oddmar_06072018

Alto’s Odyssey (Canada)

‘Alto’s Odyssey is een eindeloze surfreis over het zand met intuïtieve gameplay en een indrukwekkend gebruik van 3D Touch en haptische signalen. De app valt op door prachtig in Metal geoptimaliseerd artwork en design en een rustgevende en meeslepende soundtrack’, aldus Apple over het spel van de Canadese ontwikkelaar Snowman. Ook Alto’s Odyssey koop je voor € 5,49 in de App Store.

Apple_Design_Awards_winners_Altos_Odyssey_06072018

Bandimal (Finland)

De muzikale opvoeding gebeurt anno 2019 met de app Bandimal. De Finse ontwikkelaar Yatatoy zet met zijn app vol in op muzikale ervaringen voor kinderen. Met Bandimal maken kinderen zelf muziek, waarbij de instrumenten door geanimeerde beestjes worden vervangen. Hierdoor kunnen kinderen experimenteren met melodieën en ritmes. De focus ligt op creativiteit – niet op noten, akkoorden of regels.

Apple_Design_Awards_winners_Bandimal_06072018

Playdead’s INSIDE (Denemarken)

Ook de Deense ontwikkelaar Playdead kon de jury met zijn puzzelavontuur voor iPhone en iPad overtuigen. Vooral de graphics en het schitterende geluidsontwerp maakten hierbij indruk. Playdead’s INSIDE is gratis te downloaden, maar op gegeven moment moet je € 7,99 als in-app aankoop betalen om de hele game te kunnen spelen.

Apple_Design_Awards_winners_Playdeads_INSIDE_06072018

Triton Sponge (VS)

Waarschijnlijk de opmerkelijkste app in dit rijtje. Volgens Apple is Triton Sponge een innovatieve iPad-app voor gebruik in operatiekamers om snel het bloedverlies van patiënten te berekenen en volgen’. Hierbij zijn weer de gebruikte technologieën van belang. ‘De app maakt gebruik van iOS-technologieën als Core Image en de dieptemeting van de camera om tampons te detecteren, en van Core ML en machine learning om complexe berekeningen over het bloedverlies uit te voeren om de patiëntenzorg te verbeteren’, aldus Apple. De app is alleen beschikbaar in de Amerikaanse App Store.

Apple_Design_Awards_winners_Triton_Sponge_06072018

Filmpje van de uitreiking

Wil je het filmpje van de prijsuitreiking bekijken? Geen probleem, Apple heeft de complete video online staan.

iCreate 122
iCreate 122
Aan de slag met iOS 14 & macOS Big Sur
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar