Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple deelt @icloud.com-adressen uit, dit moet je weten

Auteur: Daan Jeuken
4 reacties


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gebruikers van Apple’s mailservice een bericht gestuurd dat er nu een @icloud.com-adres klaar staat. Als je hierop zat te wachten is dit goed nieuws, maar niet iedereen zal blij zijn met een nieuw e-mailadres. Je oude adres (@me.com of @mac.com) blijft gelukkig wel geldig, maar als je het nieuwe account compleet wilt negeren, moet je even actie ondernemen.

Support

Apple heeft een supportdocument opgesteld om mensen de overstap te laten maken naar @icloud.com. Zit je hier niet op te wachten en zaai je liever geen verwarring met verschillende e-mailadressen, doorloop dan ons supportdocument:

In iOS 6

Ga naar ‘Instellingen>iCloud>Account>E-mail’. Daar staat bij ‘E-mail’ waarschijnlijk nog wel je @me-adres, daaronder kun je @icloud.com uitzetten met het schuifje.

In OS X

Ga in Mail naar Voorkeuren (Cmd+,) en open het tabblad ‘Nieuw’. Zorg hier dat bij ‘Verstuur nieuwe berichten via’ niet je @icloud.com-adres staat.

Op www.icloud.com


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Open Mail, klik op het tandwiel rechtsboven en kies ‘Voorkeuren’. Ga hier naar het tabblad ‘Nieuw’. Achter ‘Stel een standaardadres in’ zal het @icloud.com-adres staan, klik hierop en kies je oude account. Wil je het @icloud-adres helemaal niet gebruiken, dan moet je daaronder het vinkje voor dat adres weghalen.

Kleine veranderingen

Behalve de domeinswitch heeft Apple nog enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo kun je op de website ook met je @me.com-account inloggen (voorheen kon dat alleen met je Apple ID, zoals ***@gmail.com), en word je nu bij het afsluiten van de browser niet meer automatisch uitgelogd.

Ga jij het @iCloud-account omarmen?