Terug naar Apple AirPower komt nu tóch – maar dan wel van Tesla
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple AirPower komt nu tóch – maar dan wel van Tesla

Door Ward Edema23 december 2022 09:212 min. leestijd0

Tesla heeft vandaag de Tesla Wireless Charging Platform geïntroduceerd, en hij doet ons wel érg denken aan de Apple AirPower. Het enige verschil: deze komt wél op de markt.

Tesla AirPower

Apple AirPower

In september 2017 kondigde Apple de AirPower aan, een oplaadstation voor al je mobiele apparaten. Hiermee kon je draadloos je iPhone, AirPods én Apple Watch opladen – en dan allemaal tegelijk. Misschien nog wel de gaafste functie was dat het niet uitmaakte waar op de mat je je apparaten plaatste, omdat het opladen in elke positie werkte.

Apple AirPower

Maar helaas: hoewel deze coole oplaadmat al in 2018 later op de markt had moeten komen, is het er nooit van gekomen. De AirPower zou namelijk last hebben van interferentie en hitteproblemen, en was daardoor niet klaar voor de markt. Met een hoop teleurgestelde Apple-fans tot gevolg.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Tesla AirPower dan maar?

Vele jaren later lijkt Tesla bereikt te hebben wat Apple niet lukte, met de zogenaamde Tesla Wireless Charging Platform. Dit draadloze oplaadstation werkt met tot drie apparaten tegelijk, elk met 15w snelladen, met een luxe alcantara oppervlak. En ja: ook bij deze mat maakt het niet uit waar je je apparaten plaatst, want het opladen werkt altijd.

Tesla Charging Station

Onder het platform kun je een standaard plaatsen om je apparaten onder een hoek te zetten – dat had zelfs de AirPower niet. Toch mist de Tesla ook weer iets wat de AirPower wél had: je kunt er namelijk niet je Apple Watch mee opladen. Verder is zelfs de prijs des Apples: $ 300.

Tesla Wireless Charging Platform kopen

De Tesla Wireless Charging Platform is te koop via de site van Tesla, en zal vanaf februari 2023 worden verzonden. Zo’n 4,5 jaar na de introductie van de AirPower dus. Geduld is wat dat betreft een schone zaak.

Wil je meer nieuws over Apple direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar