Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

Apple AirPower komt nu tóch – maar dan wel van Tesla

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Tesla AirPower


Lees verder na de advertentie

Tesla heeft vandaag de Tesla Wireless Charging Platform geïntroduceerd, en hij doet ons wel érg denken aan de Apple AirPower. Het enige verschil: deze komt wél op de markt.

Apple AirPower

In september 2017 kondigde Apple de AirPower aan, een oplaadstation voor al je mobiele apparaten. Hiermee kon je draadloos je iPhone, AirPods én Apple Watch opladen – en dan allemaal tegelijk. Misschien nog wel de gaafste functie was dat het niet uitmaakte waar op de mat je je apparaten plaatste, omdat het opladen in elke positie werkte.

Apple AirPower

Maar helaas: hoewel deze coole oplaadmat al in 2018 later op de markt had moeten komen, is het er nooit van gekomen. De AirPower zou namelijk last hebben van interferentie en hitteproblemen, en was daardoor niet klaar voor de markt. Met een hoop teleurgestelde Apple-fans tot gevolg.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

kooptip

De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!
De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Tesla AirPower dan maar?

Vele jaren later lijkt Tesla bereikt te hebben wat Apple niet lukte, met de zogenaamde Tesla Wireless Charging Platform. Dit draadloze oplaadstation werkt met tot drie apparaten tegelijk, elk met 15w snelladen, met een luxe alcantara oppervlak. En ja: ook bij deze mat maakt het niet uit waar je je apparaten plaatst, want het opladen werkt altijd.

Tesla Charging Station

Onder het platform kun je een standaard plaatsen om je apparaten onder een hoek te zetten – dat had zelfs de AirPower niet. Toch mist de Tesla ook weer iets wat de AirPower wél had: je kunt er namelijk niet je Apple Watch mee opladen. Verder is zelfs de prijs des Apples: $ 300.

Tesla Wireless Charging Platform kopen

De Tesla Wireless Charging Platform is te koop via de site van Tesla, en zal vanaf februari 2023 worden verzonden. Zo’n 4,5 jaar na de introductie van de AirPower dus. Geduld is wat dat betreft een schone zaak.

Wil je meer nieuws over Apple direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!