Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zijn de AirPods waterdicht?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods


Lees verder na de advertentie

Het kan de beste overkomen: je AirPods zitten nog in je broekzak en draaien per ongeluk een rondje mee in de wasmachine. Of je loopt ermee buiten en het begint plots te regenen. Gaan ze dit overleven? Zijn de AirPods waterdicht?

nieuwe AirPods 2 lancering

Meer weten over de waterbestendigheid van de nieuwe AirPods Pro? Lees dan ons artikel Zijn de AirPods Pro waterdicht?

Zijn Apple AirPods waterdicht?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Op het internet lees je regelmatig verhalen waarin AirPods met water in aanraking komen en vervolgens gewoon nog prima werken. Maar op de pagina over de AirPods doet Apple nergens een uitspraak over de waterdichtheid van de oortjes. Verschillende iPhones (iPhone 7, iPhone 8, iPhone X, iPhone XR en iPhone XS) zijn wél waterbestendig, en dan geeft Apple dat duidelijk aan door de IP-certificering te vermelden.

Hoe zit het dan met de AirPods? De AirPods zijn helaas niet waterdicht of zelfs maar waterbestendig. In Apple’s instructie voor het schoonmaken van de AirPods wordt gewaarschuwd: ‘Voorkom dat er water in uw AirPods loopt’. Vooral bij de openingen van de AirPods moet je uitkijken dat er geen vocht in terechtkomt. Dit geldt voor de eerste en de tweede generatie AirPods.

Wat als de AirPods nat worden?

Een beetje zweet tijdens het sporten, daar kunnen de AirPods nog wel tegen. In verschillende video’s van Apple zie je zelfs mensen met de AirPods sporten. Apple raadt dan wel aan om de AirPods droog te vegen met een microvezeldoek.

Zijn ze echt nat geworden? Zet ze dan in ieder geval een paar dagen niet aan en laat ze drogen. Open de hoes, haal de oortjes eruit, en laat de case ondersteboven een paar dagen drogen. Misschien kun je zo nog redden wat er te redden valt.

Zijn alleen de AirPods zelf nat geworden? Of juist alleen de oplaadcase? Dan kun je deze vervangen. Nieuwe AirPods kosten los € 75. Een nieuwe losse oplaadcase kost €65, of €75 als je de draadloos oplaadbare variant hebt.

Maak je AirPods waterdicht

catalyst waterproof case for AirPods

Apple zelf verkoopt een hoesje waarmee je je AirPods waterdicht kunt opbergen, de Catalyst Waterproof Case for AirPods. Het hoesje houdt water en stof buiten en beschermt tegen stoten en vallen. Een ander waterdicht hoesje is de waterdichte Case van iCall. Beide hoesjes zijn IP67-gecertificeerd. Let wel: hiermee bescherm je de AirPods als ze in de case zitten en dus niet tijdens het gebruik ervan.

Of kies een alternatief: Powerbeats Pro

powerbeats pro navy

Heb je nog geen AirPods, en is het gebrek aan waterbestendigheid juist dat wat je tegenhoudt om ze te kopen? Apple komt in mei 2019 met een alternatief: de Powerbeats Pro. Die hebben heel veel weg van de allernieuwste AirPods – tot en met het handsfree oproepen van Siri aan toe – maar zijn een stuk steviger. Een officiële IP-codering is nog niet bekend, maar op de Beats-website wordt beloofd dat het ontwerp van deze oortjes ‘nog beter bestand is tegen zweet en water’.

Bron: Apple