Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

IFA 2022: Slimme rugtas, hippe opladers en andere Apple-accessoires

Auteur: Ward Edema
0 reacties
IFA 2022 iPhone-accessoires


Lees verder na de advertentie

Apple kondigde gisteren de iPhone 14 (Pro) en nieuwe Watch-modellen aan, maar ook in de wereld van Apple-accessoires is er heel veel nieuws. Wij bezochten de IFA in Berlijn – de grootste techbeurs van Europa – om een blik te werpen op wat je binnenkort kunt verwachten: dit zijn de beste Apple-accessoires van de IFA 2022!

Apple-accessoires IFA 2022

De IFA stond zoals altijd weer vol met de laatste techniek, zoals micro-led-schermen, vouwbare laptopschermen, hippe stadsauto’s en meer. Maar ook op een wat eenvoudiger niveau – alledaagse Apple-accessoires – was er op de IFA 2022 veel nieuws. Wij hebben de 5 coolste toekomstige producten voor je verzameld.

1. Zens Modular Charging Station

Het Eindhovense Zens heeft in de afgelopen jaren al de nodige hoofden doen draaien met opvallende en innovatieve opladers voor je iPhone en andere Apple-devices, en doet daar dit najaar nog een schepje bovenop met de Modular Charging Station.

Zens Modular Charging Station


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De basis hiervan is een dock met MagSafe en een platform voor draadloos opladen – bijvoorbeeld voor je AirPods. Dat is niets nieuws, maar wat dit systeem bijzonder maakt zijn de magnetische connectors waar je andere oplaadmodules aan vast kunt maken. Denk aan een extra draadloze oplader, of een Apple Watch-lader. Zo groeit de Charging Station dus mee met de apparaten die je hebt, of zelfs met opladers die Apple in de toekomst introduceert.

Heb je al alles van Apple? Dan heeft Zens ook de Mothership (€ 179) aangekondigd: een station met MagSafe, een 30 watt usb-c-lader voor je iPad, een draadloze lader voor je AirPods, een Apple Watch-lader én een Apple Pencil-houder. Completer wordt het niet!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

2. HyperPack Pro

Als je je Apple-apparaten vaak van hot naar her moet sjouwen, dan wil je ze wel graag zo veilig mogelijk vervoeren. Met de HyperPack Pro, de eerste rugtas van Hyper, moet dit goedkomen: hij is weatherproof, heeft ritsen met diefstalbeveiliging, en een geheim compartiment aan de kant van je rug.

HyperPack Pro

Wat hem echter écht bijzonder maakt is de ingebouwde ondersteuning voor Zoek mijn, waardoor de locatie van de rugtas altijd terug te vinden is via je Apple-account en hij een (bijzonder luide) toon kan afspelen om zichzelf te verklikken. Ook tof: hij heeft een aparte ruimte voor een forse powerbank, en kabelgoten om kabels van je apparaten naar de powerbank aan te leggen. Zo blijft alles in je tas opgeladen zonder dat het een kabelbende wordt. De HyperPack Pro zal eerst via een Kickstarter-campagne beschikbaar zijn, en komt naar verwachting in 2023 uit.

3. Goui

Accessoiremaker Goui komt je waarschijnlijk niet bekend voor – en dat is niet zo vreemd, gezien ze de Europese markt pas in de komende maanden gaan betreden. Maar wanneer het zover is, komen ze met een hele lading gadgets die ook echt wat nieuws toevoegen. Daarin staan de hoesjes van Goui centraal: die hebben naast MagSafe-ondersteuning ook een extra sterk eigen magneetsysteem waar je Goui’s grips, lampjes, standaarden en meer op aan kunt sluiten – met de nodige hippe kleurtjes.

Goui iPhone

Ook tof is de Goui Magfan, een watergekoelde draadloze lader met MagSafe die je iPhone superkoel houdt tijdens het gamen, navigeren of andere toepassingen die veel van je iPhone vragen. Goui komt waarschijnlijk dit najaar naar de Nederlandse markt – houd de webshops dus in de gaten!

4. Hyper Dual 4K HDMI

Het is best een knullige beperking: de huidige MacBook Air 2022 en 13-inch MacBook Pro met M2-chip ondersteunen slechts één extern scherm, en dit geldt ook voor hun voorgangers met de M1-chip. Dat terwijl MacBooks met de oude Intel-chips wél gewoon meerdere schermen ondersteunden, evenals de duurdere 14- en 16-inch MacBook Pro.

Hyper Dual 4K HDMI

Nu heeft Hyper daar iets op bedacht met de Dual 4K HDMI 10-in-1 ($ 199,99). Dit hdmi-adaptertje maakt een gecomprimeerd tweede videosignaal (30Hz bij 4K, of 60 Hz op lagere resoluties) waardoor je twee schermen kunt aansluiten op je MacBook met M1- of M2-chip. Alle software om dit mogelijk te maken zit ingebouwd in de adapter, dus het is helemaal plug and play. Bovendien krijg je er ook extra aansluitingen bij zoals usb, een sd-kaartlezer en ethernet, dus hij dient ook direct als complete hub. De Dual 4K HDMI 10-in-1 is nu te koop bij Hyper voor $ 199, evenals een variant zonder extra aansluitingen voor $ 129.

5. ShiftCam SnapGrip

Een iPhone is een fantastische camera – althans, op technisch vlak. Echt ‘pro’ is hij echter niet in gebruik, omdat je hem lang niet zo gemakkelijk stabiel vasthoudt als een goede spiegelreflex, en hij geen echte opnameknop heeft.

Apple-accessoires IFA 2022

Daarom heeft ShiftCam de SnapGrip ontwikkeld. Met dit accessoire voeg je een handgreep en opnameknop toe aan je iPhone, die je gemakkelijk vastklikt met MagSafe. Hij laadt ook direct je iPhone op zodat je langer kunt fotograferen of filmen, en hij dient ook nog als iPhone-standaard.