Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone-verslaving? Dit zijn 4 apps om te minderen!

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Smartphone verslaving


Lees verder na de advertentie

Het valt niet mee om je telefoon weg te leggen. Al die berichten op WhatsApp, Twitter en Instagram zijn te verleidelijk. Heb jij een iPhone-verslaving? Ook daar is, hoe gek dat misschien ook klinkt, een app voor! Dus ga nog één laatste keer naar de App Store en download de volgende apps!

1. Moment – Screen Time Tracker (Gratis)

Moment

Dacht je dat het wel meeviel met jouw iPhone-verslaving? Installeer de app Moment maar eens. Deze houdt op de achtergrond bij hoeveel tijd je naar je schermpje zit te turen. De resultaten zijn confronterend. Naarmate je de app langer gebruikt, zal hij je resultaten vergelijken, om je gedrag te verbeteren. Vind je dat moeilijk? Voltooi de challenges.

2. Space – Break phone addiction (Gratis)

Space


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De app Space doet in de basis hetzelfde als Moment: je wangedrag bijhouden. Space heeft echter één heel leuke functie: pushmeldingen. Ben je al enige tijd (doelloos) aan het scrollen, lees je ineens ‘Zou je niet eens iets in de echte wereld gaan doen?’Of:‘Mensen die hun telefoon minder gebruiken, zijn gelukkiger.’ Betrapt!

3. Forest – Stay focused (€2,29)

Forest

Spelletjes zijn altijd een sterk middel om slechte gewoontes af te leren. In Forest plant je een zaadje, dat uitgroeit tot een prachtig bloeiende boom. Maarrrrrr … verlaat je de app en ga je je telefoon weer gebruiken, dan verwelkt de boom en moet je opnieuw beginnen. Kun jij je bos vol krijgen? In het kader van gedeelde smart kun je ook anderen uitdagen mee te spelen.

4. DinnerMode (Gratis)

DinnerMode

Een van de vervelendste plaatsen waar smartphones de sfeer verpesten, is aan tafel. Start daarom de app DinnerMode. Je kiest of je een kwartier, half uur of uur niet gestoord wilt worden en legt vervolgens je iPhone op de kop op tafel. Zodra je hem toch pakt en ontgrendelt, confronteert een rood scherm je met je eigen falen.

Meer weten over iPhone-verslaving? Lees iCreate 97!

[relatedissue]