Terug naar Amazon Alexa luisterde privé-gesprek af en stuurde het zomaar door
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Amazon Alexa luisterde privé-gesprek af en stuurde het zomaar door

Door Laura Grootaarts25 mei 2018 09:382 min. leestijd0

Een gezin uit het Amerikaanse Portland heeft voorlopig even genoeg van de slimme assistent Alexa. Hun Amazon Echo-speaker nam een privé-gesprek op en stuurde het door naar een willekeurige persoon in hun contactenlijst.

Amazon Alexa gesprek

Amazon Alexa luistert gesprek woord voor woord af …

Het gezin kreeg vervolgens een telefoontje van de persoon in kwestie – een werknemer van de man. Hij waarschuwde ze omdat hij hun gesprek honderden kilometers verderop in Seattle woord voor woord mee had kunnen luisteren. Via zijn smartphone had hij audiobestanden ontvangen waarin het gesprek was vastgelegd. In eerste instantie kon het gezin niet geloven wat er was gebeurd. Maar de man wist precies te vertellen dat het gesprek ging over hardhouten vloeren. ‘Ik voelde me ontzettend aangetast in mijn privacy’, aldus de vrouw in het gezin. Vervolgens heeft ze de verschillende slimme speakers in haar huis uitgeschakeld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Verkeerd verstaan …’

Amazon heeft het voorval bevestigd. In een verklaring aan Business Insider legt Amazon uit dat het bericht is verzonden na een zeldzame opeenstapeling van interpretatiefouten van Alexa. De slimme assistant heeft uit het gesprek ten onrechte woorden opgepikt als ‘Alexa’ en ‘verzend bericht’. Kortom: het verzenden van een audio-opname is geen foutje van Alexa, maar een functie. Amazon zegt veel waarde te hechten aan privacy en neemt stappen om herhaling in de toekomst te voorkomen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar