Terug naar MacBook met waterschade? Amac heeft een nieuwe methode om hem te redden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook met waterschade? Amac heeft een nieuwe methode om hem te redden

Door Laura Grootaarts12 januari 2018 14:152 min. leestijd0

Het kan de beste overkomen: een glas water of kop koffie omgooien, net over je toetsenbord heen. De iPhones van tegenwoordig mogen dan wel behoorlijk waterbestendig zijn; MacBooks zijn in dit opzicht nog steeds tere poppetjes. Apple Premium Reseller Amac heeft nu een methode gevonden om je Mac te redden door middel van dry cleaning.

Waterschade MacBook herstellen is kostbaar

Waterschade aan je MacBook laten repareren is vaak een kostbare aangelegenheid – als de schade überhaupt nog te verhelpen is. Koffie, thee en andere vloeistoffen zijn nog erger. In zo’n dertig procent van de gevallen is er geen redden meer aan, en bij de rest moet meestal 60 tot 70 procent van de onderdelen vervangen worden.

“Door corrosie is een laptop met vochtschade moeilijk te repareren. Meestal komt het erop neer dat een groot aantal onderdelen vervangen moeten worden. Het is niet zozeer het vocht dan wel de zuren in de betreffende vloeistof die voor problemen zorgen. Koffie en met name rode wijn zijn daardoor over het algemeen problematischer dan een glas water”, aldus Paul Boomgaard, manager Technische Dienst bij Amac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toch maar een nieuwe Mac kopen dan? Omdat bijna een kwart van de te repareren Macs bij Amac vochtschade had, zijn ze op zoek gegaan naar een beter alternatief. Dat hebben ze gevonden in de Amac Drycleaning Solution.

Amac Drycleaning Solution: zo werkt het

Waterschade MacBook herstellen

De behandeling moet zo snel mogelijk worden uitgevoerd, dan is de kans op succes het grootst. Amac ‘spoelt’ met een speciaal hiervoor ontwikkelde machine de kwetsbare onderdelen van je MacBook weer schoon. Hierbij wordt een stof gebruikt die corrosie tegengaat. Daarna worden de onderdelen weer gedroogd. Grote kans dat je Mac en – heel belangrijk – je data het overleven.

Na de behandeling is zo’n twintig procent van de Macs weer direct gebruiksklaar. Bij de rest moeten alsnog onderdelen vervangen worden, maar veel minder dan eerder het geval was. Uiteindelijk ben je daarom goedkoper uit. De behandeling zelf kost tussen de € 249 en € 349.

Lees meer over de MacBook waterschade-service van Amac.

Amac Drycleaning Solution

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar