Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Amac neemt winkels van Xando over

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Amac overname


Lees verder na de advertentie

Amac, de grootste Apple Premium Reseller in Nederland, neemt de winkels en de webshop van Xando over. Xando blijft bestaan, maar richt zich voortaan meer op de zakelijke markt en onderwijs.

Amac neemt Xando-winkels over

Vanaf aanstaande donderdag 1 juli neemt Amac de drie Xando-winkels in Enschede, Nijmegen en Zwolle over. De keten heeft daarmee 51 vestigingen door heel het land. Er gaan geen banen verloren bij de overname: het winkelpersoneel van Xando, bestaande uit 35 medewerkers, gaat mee naar Amac.

Morgen en overmorgen gaan de winkels tijdelijk dicht voor verbouwing, en vrijdag 2 juli openen ze hun deuren weer als Amac – natuurlijk inclusief de Amac Apple Repair Service. Volgens Amac oprichter en CEO Ed Bindels hoeft er aan de drie nieuwe winkels weinig te gebeuren: ‘Die zijn goed in lijn met de Amac-stijl’.

Xando blijft bestaan

Xando blijft overigens wel bestaan, maar in een andere vorm, Het bedrijf gaat zich richten op de zakelijke markt en educatie. Dit vormde oorspronkelijk ook de kernactiviteit van Xando in 2006, later kwamen de winkels erbij.


kooptip

Eigenaar Iwijn Hendriksen zegt dat de winkels altijd goed draaiden, maar dat het een andere tak van sport is: ‘Zakelijke markt en educatie maken nu vier vijfde van onze omzet uit. Daar willen we ons nu volledig op gaan concentreren, dus we zijn blij dat we het retail-gedeelte kunnen onderbrengen bij een echte retailer als Amac.’

Amac enige Apple Premium reseller

Amac blijft nu over als de enige Apple Premium Reseller van Nederland. De onderneming werd in 2005 opgericht door Ed Bindels met aanvankelijk één filiaal op de Utrechtse Mariaplaats, en nu zijn het er 51. Eerder nam Amac ook drie winkels van Ivizi en 24 winkels van iCentre over.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!