Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Zo zien de AirTags eruit’

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
AirTags concept


Lees verder na de advertentie

Apple lijkt al een tijdje te werken aan een Tile-achtige bluetooth tracker, de AirTag. Die maak je vast aan je sleutels, tas of portemonnee en zo raak je nooit meer iets kwijt. Maar hoe gaan de AirTags eruitzien? Apple-lekker Jon Prosser zegt meer te weten.

AirTags ontwerp

Prosser claimt in zijn nieuwste YouTube-video dat hij video’s en foto’s van de echte AirTags gezien heeft. Op basis daarvan heeft hij professionele 3D renders laten maken. Het originele beeldmateriaal plaatst hij niet, ter bescherming van zijn bronnen binnen de toeleveringsketen van Apple.

De AirTags zijn witte schijfjes, met een metalen achterkant. Het lijken wel een eenvoudige koelkastmagneetjes. De witte voorkant is verder helemaal effen. Op de zilverkleurige achterzijde zie je het Apple-logo en verdere productinformatie, zoals de naam.

U1-chip voor locatiebepaling

De productinformatie op de achterzijde van de AirTag maakt duidelijk dat de tracker gebruikmaakt van Ultra Wideband. Mogelijk zit in de AirTag dezelfde ultra-wideband U1 chip als in de nieuwere iPhones. Deze chip zorgt voor een zeer nauwkeurige plaatsbepaling. Bij de iPhone heb je daar nog niet heel veel aan – het wordt eigenlijk alleen nog maar gebruikt om nauwkeuriger te kunnen AirDroppen – maar deze chip is nog tot veel meer in staat.

Hoe bevestig je de AirTags?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het is de bedoeling dat je de AirTags vastmaakt aan je waardevolle spullen. Maar op de bovenstaande afbeeldingen is duidelijk te zien dat de AirTags geen sleutelhanger of sticker hebben. Hoe bevestig je ze dan? Prosser onthult nog één detail: Apple gaat los van de AirTags sleutelhangers verkopen, met daaraan een lederen zakje. Hier kun je de AirTag in opbergen.

Vanavond horen we misschien meer over de AirTags. Om 19.00 uur is er een Apple-event dat hoofdzakelijk in het teken staat van de Apple Watch Series 6 en een nieuwe iPad Air. Maar mogelijk zien we dan ook andere nieuwe producten. Eerder deze maand werd bekend dat de massaproductie van de AirTags gestart is, dus er is een kans dat ze zeer binnenkort al verkrijgbaar zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.