Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

11 luchtige feitjes over de AirTags

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple AirTag

De AirTag is het eerste compleet nieuwe Apple-product in jaren: met deze tracker houd je je kostbare spullen in de gaten. Wat ga jij taggen? We helpen je met 11 luchtige feitjes over de AirTag.

Lees verder na de advertentie

1. Nooit meer je spullen kwijt

Een AirTag is een handige accessoire dat ervoor zorgt dat je je persoonlijke bezittingen niet meer kwijtraakt. Je hangt het kleine witte schijfje aan bijvoorbeeld je sleutelbos of stopt hem in je portemonnee. Raak je iets kwijt? Kijk dan op je iPhone waar het is! Via de Zoek mijn-app achterhaal je de locatie van de AirTag. Op de plattegrond in de app zie je je de locatie heel precies.

Apple AirTag accessoires

2. Koppelen is zo gepiept

kooptip

Heb je eerder al AirPods gekoppeld aan je iPhone? Dan weet je hoe gemakkelijk het is, want met de AirTags werkt het op dezelfde manier. Je houdt een AirTag in de buurt van je iPhone (of iPad, of iPod touch), en de verbinding wordt gelegd: met één tik koppel je hem. In enkele vervolgstappen kun je de AirTags nog een specifieke naam geven zoals ‘sleutels’ of ‘jas’ – wel zo handig bij het gebruik van meerdere AirTags. Vervolgens verschijnen je eigendommen op de landkaart.

3. Bevestigen met accessoires

AirTags doen een beetje denken aan een koelkastmagneetje. Je stopt ze zo los in je tas of je jaszak. Maar wat als je ze ergens aan wilt hangen? Er zit geen gaatje in of lusje aan. Daarvoor heeft Apple enkele (sleutel)hangers in het assortiment – vaak net zo duur als de AirTag zelf. Het is wachten tot accessoiremakers ermee aan de haal gaan, of op de eerste hondenhalsband waar je de AirTag in kunt klikken.

4. Ping je portemonnee

Het is zover: je bent je sleutels, tas of portemonnee kwijt. Kijk dan in de app Zoek mijn, of vraag Siri: ‘Waar is mijn portemonnee?’. Is de AirTag in je nabijheid, dan speel je er een geluid op af zodat je hem op je gehoor kunt vinden.

AirTag

5. Nauwkeurig zoeken

Heb je een iPhone 11 of een iPhone 12? Dankzij de Ultra Wideband-technologie is het nog gemakkelijker zoeken naar een AirTag. Pijlen laten zien welke kant je op moet, en hoe ver het nog is; je zou het bijna navigatie op huiskamerniveau kunnen noemen. ‘Daar! In de boekenkast, achter tien jaargangen iCreate!’ Overigens werkt de AirTag met alle iPhones met iOS 14.5 (oftewel, de iPhone 6s uit 2015 of nieuwer), maar bij oudere iPhones dan de 11 ietsjes minder nauwkeurig.

6. Iedereen helpt zoeken

Ben je de AirTags serieus kwijt? Heb je ze ergens buitenshuis laten liggen of zijn ze gestolen? Dan komt (ongemerkt) iedereen met een iPhone, iPad of Mac in actie. Samen vormen al die Apple-producten een gigantisch Zoek mijn-­netwerk, en vroeg of laat zal het signaal van je AirTag worden opgepikt. De locatie wordt dan naar iCloud verzonden en uiteindelijk belandt die op jouw toestel. Dit gebeurt compleet anoniem.

7. Niet om te stalken

De AirTags zijn bedoeld om voorwerpen mee te volgen, geen mensen. Maar ja, zo’n schijfje laat je natuurlijk zó in iemands jaszak of tas glijden. Daar heeft Apple aan gedacht: is er langere tijd een AirTag in je omgeving die niet van jou is, en is de eigenaar niet in de buurt? Dan krijg je hiervan een melding op je iPhone. Ook gaat de AirTag bliepen. Je kunt de AirTag dan scannen voor meer informatie en hem deactiveren – ook met een Android-telefoon.

AirTags nauwkeurig zoeken

8. Waterdicht

Ben je met de AirTag aan je sleutelbos aan het fietsen in de regen? Is je portemonnee het water in gekukeld? Geen probleem. De AirTag is waterbestendig en voldoet aan bestendigheidsnorm IP67. Dat betekent dat hij dertig minuten lang één meter onder water kan overleven.

9. Batterij is vervangbaar

De AirTag heeft een batterij die meer dan een jaar meegaat bij dagelijks gebruik. Als de batterij leeg begint te raken, krijg je hiervan een seintje op je telefoon. Daarna kun je hem vervangen met een knoopcelbatterij (CR2032) die je gewoon overal kunt kopen voor een paar euro. Hiervoor draai je het zilverkleurige plaatje aan de achterzijde van de AirTag open.

10. Met gratis inscriptie

Zo’n AirTag heeft weinig herkenbaars, hij ziet er zoals gezegd uit als een saai magneetje. Bestel je de AirTags bij Apple, dan kun je hem personaliseren met een gratis inscriptie. Je kunt kiezen uit een combinatie van maximaal vier cijfers, letters en emoji’s. Zeker als je meerdere AirTags hebt, kan het handig zijn om ze op deze manier van elkaar te onderscheiden.

11. Prijzen en beschikbaarheid

Een AirTag kost € 35, een 4-pack kost € 119. Hij is sinds 30 april te koop. Houd er rekening mee dat je de gratis inscriptie alleen maar bij Apple zelf krijgt – en bij de AirTag kan zo’n inscriptie dus echt van toegevoegde waarde zijn.