Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws AirTags

‘Mogelijk tweede generatie AirTag op komst’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
tweede generatie AirTag


Lees verder na de advertentie

Een budgetvriendelijk Apple-product: dat is de AirTag. Dit blijkt ook uit de verkoopcijfers, want de tracker wordt steeds meer verkocht. Zodoende dat er mogelijk een tweede generatie AirTag aankomt.

Tweede generatie AirTag

De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple een tweede generatie AirTag uitbrengt. Dit na aanleiding van de verkoopcijfers: in 2021 werden er 20 miljoen exemplaren verkocht, maar verwachting is dat het product in 2022 de 35 miljoen bereikt. Blijft deze groei doorzetten, dan verwacht Kuo dus dat Apple een nieuwe versie van de tracker gaat ontwikkelen.

Hoewel de AirTag een relatief eenvoudig product is, zijn er toch wat verbeteringen waar wij op hopen. Denk hierbij vooral aan handige functies, zoals een langere batterijduur en betere bescherming tegen water. Maar dit is slechts ons wensenlijstje: aannemelijke geruchten zijn er nog niet.

Alles over de AirTag


kooptip

Voor wie het product nog niet kent: de AirTag is een accessoire van Apple waarmee je je persoonlijke bezittingen kunt volgen. Je koppelt de muntvormige tracker aan de Zoek mijn-app op je iPhone, waarna de plattegrond de locatie van het product laat zien. Onmisbare bezittingen als je werktas, sleutelbos of je portemonnee ben je dus altijd op het spoor.

Overigens hebben we het bij bezittingen natuurlijk over voorwerpen, géén mensen (of huisdieren). Het is uiteraard niet de bedoeling dat je een ander gaat volgen. Ontdek je toch een AirTag die niet van jou is, maar is de eigenaar nergens te bekennen? Dan brengt je iPhone je hiervan op de hoogte, maakt de tracker geluid en kun je hem scannen. Veiligheid staat bij Apple dus vooralsnog op één.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de AirTag? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.