Terug naar AirPods Pro 3 komen eraan (met deze bijzondere nieuwe functie)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPods Pro 3 komen eraan (met deze bijzondere nieuwe functie)

Door Annemiek Lourensen3 juli 2023 11:222 min. leestijd1

Later dit jaar verschijnen de AirPods Pro 3 – inclusief usb-c – maar volgens de laatste berichten krijgen deze oortjes ook een compleet nieuwe functie. Die komt voor iedereen van pas.

AirPods Pro 3 nieuwe functie

Met usb-c

Apple bereidt zich voor op een nieuwe generatie AirPods Pro, zo schrijft de doorgaans goed geïnformeerde Mark Gurman. Volgens hem verschijnen ze tegelijkertijd met de iPhone 15. Die brengt Apple dit najaar al uit, waarschijnlijk rond september, dus dat is ongeveer een jaar na de release van de AirPods Pro 2.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Verder bevestigt Gurman dat de Lightning-aansluiting van het oplaaddoosje eindelijk wordt vervangen met een usb-c-poort. Daarmee zijn dit de eerste AirPods die deze overstap maken. En dankzij een een nieuwe wetgeving binnen de Europese Unie zal de rest ook volgen: alle kleine apparaten moeten voortaan worden uitgerust met een usb-c-aansluiting. Dat de AirPods usb-c krijgen, is dus ook niet verrassend. Al bestaat er een kans dat de reguliere AirPods voorlopig nog wel bij Lightning blijven.

Nieuwe functie AirPods Pro 3?

Ook onthulde Gurman een andere vernieuwing van Pro-oortjes – en daarover zijn we wel verrast. Volgens hem werkt Apple namelijk aan een bijzondere nieuwe functie voor de AirPods Pro 3: een gehoortest. Hiermee worden geluiden op verschillende toonhoogtes afgespeeld, recht in je oren. Aan de hand van je reactie bepalen de AirPods dan hoe goed je gehoor is. Gebruikers kunnen hiermee zelfs ontdekken of ze aan gehoorproblemen lijden. Een soortgelijke functie zien we ook al bij de Apple Watch, want met de ECG-app kan dit slimme horloge allerlei hartproblemen opsporen.

Overigens heeft Apple nog meer plannen voor hun AirPods. Zo worden de Pro 2 later dit jaar uitgerust met ‘Adaptieve audio’: een nieuwe functie waarmee de AirPods zich aanpassen aan je omgevingsgeluid door tussen ruisonderdrukking en de transparantiemodus te wisselen. Op den duur hoopt Apple de oortjes zelfs extra gezondheidssensoren te geven, zoals een lichaamstemperatuurmeter die werkt via het gehoorkanaal. Maar voor nu blijft laatstgenoemde toekomstpraat – de AirPods Pro 3 moeten het nog zonder zulke sensoren doen.

Meer over de AirPods

Gezien de AirPods Pro 3 tegelijk met de iPhone 15 verschijnen, wordt je geduld nog een aantal maanden op de proef gesteld. Wil je tot die tijd wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de AirPods Pro 3? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Henk
Lezer
Henk

Een gehoortest…wauw.
Jammer voor Apple dat deze “primeur” niet voor hun is.
Soundcore, NuraTrue en (best wel veel)andere fabrikanten hebben dit reeds als standaard in hun functie menu.
Beter laat dan nooit, zal ik dan maar zeggen.