Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘AirPods Pro 2 verschijnen tweede helft van dit jaar’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods Pro 2 concept


Lees verder na de advertentie

Er komt een nieuwe generatie AirPods Pro aan. In de tweede helft van het jaar moeten ze in de winkels liggen, zo claimt Apple-analist Ming-Chi Kuo op Twitter. De AirPods Pro 2 zijn de geavanceerde versie van Apple’s oortjes, met actieve ruisonderdrukking. Opmerkelijk: Apple kiest dit keer voor een andere verkoopstrategie.

Tweede generatie AirPods Pro verwacht

Vorig jaar bracht Apple de derde generatie van de gewone AirPods uit. Apple hield de tweede generatie ook gewoon in het assortiment, als voordelige optie. Bij iPhones kiest Apple voor dezelfde aanpak: de versie van het jaar daarvoor blijft beschikbaar voor een lagere prijs. Maar bij de de AirPods Pro kiest Apple voor een andere strategie, zo zegt Kuo.

De huidige AirPods Pro liggen sinds eind 2019 in de winkels. Maar als straks de nieuwe Pro-versie uit is, verdwijnen ze mogelijk direct uit het assortiment van Apple. Want Apple’s aanpak zoals bij de gewone AirPods was niet echt een succes. Of beter gezegd: het was een te groot succes – de oude AirPods gingen als warme broodjes over de toonbank.

Oude AirPods een te groot succes

Kuo zei ook dat de vraag naar de gewone AirPods van de derde generatie ‘aanzienlijk zwakker’ is dan die naar de AirPods van de tweede generatie. Apple heeft zijn orders voor de derde generatie AirPods bij leveranciers in het tweede tot derde kwartaal van dit jaar met ten minste 30% teruggebracht. Die fout wil Apple met de AirPods Pro 2 niet opnieuw maken.

AirPods Pro 2: wat is er nieuw?


kooptip

Over de nieuwe functies van de AirPods Pro wordt al lange tijd gespeculeerd. Mogelijk krijgt de nieuwe generatie AirPods Pro bewegingssensoren voor fitnesstracking. Een vernieuwde chip zou bijdragen aan een betere audiokwaliteit. Het oplaaddoosje kun je voortaan ‘pingen’ als je je Pods kwijt bent. Ook het design gaat op de schop: de steeltjes zouden helemaal verdwijnen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!