Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Met de nieuwe AirPods oplaadcase kun je je iPhone opladen'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods


Lees verder na de advertentie

De nieuw te verschijnen AirPods oplaadcase laadt niet alleen de AirPods op, maar óók je iPhone. Tenminste, als je een draadloos oplaadbaar exemplaar hebt. Eind dit jaar moet de nieuwe versie van de case te koop zijn, blijkt uit een rapport van Nikkei. Wij serveren er wel alvast een vaatje zout bij.

AirPods oplaadcase als iPhone powerbank

Dat er een nieuw AirPods-hoesje aan zit te komen, is al bevestigd door Apple. Apple bracht vorig jaar de iPhone X en de iPhone 8 (Plus) uit, de eerste draadloos oplaadbare iPhones. Die kun je opladen met iedere Qi-oplader, maar Apple beloofde zelf ook met een accessoire te komen: de AirPower. Met dit matje kun je tot drie apparaten tegelijk draadloos opladen: een iPhone, een Apple Watch, en daarnaast dus de AirPods.

draadloze oplaadmat AirPower

Om je AirPods op deze manier op te laden, moet je er wél een nieuw hoesje voor aanschaffen. En dat nieuwe AirPods-hoesje op zijn beurt zou dus ook weer fungeren als draadloze oplader voor je iPhone 8, iPhone X en later de nieuwe iPhone 2018. Het waarheidsgehalte van deze speculaties is lastig in te schatten – lees: het lijkt ons te mooi om waar te zijn. Maar het is natuurlijk wel ontzettend handig, zo’n supercompacte powerbank voor je draadloos oplaadbare iPhone. Het hoesje is in ieder geval groot genoeg om een iPhone op te leggen, maar echt heel stabiel is het niet.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Op de AirPower-mat wachten we overigen nog steeds: Apple liep bij de productie ervan tegen verschillende onvoorziene problemen. Zolang de AirPower-mat er nog niet is, is het nog wachten op de nieuwe AirPods-hoes.

AirPods 2

Naast deze geruchten over een nieuw AirPods-hoesje, wordt er overigens ook druk gespeculeerd over een compleet nieuwe versie van de AirPods. Deze AirPods 2 zouden waterbestendig zijn, noise-cancelling krijgen en biometrische sensors bevatten. De AirPods 2 verschijnen op zijn vroegst in 2019.