Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘AirPods krijgen in de toekomst Ear ID oorherkenning’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods oor


Lees verder na de advertentie

Volgens een nieuw patent lijkt Apple bezig te zijn met een nieuwe sensor voor AirPods, waardoor ze in de toekomst je oor kunnen herkennen.

Veiligheidsrisico

Je AirPods zijn nou niet het eerste apparaat waar je aan denkt voor geavanceerde biometrische beveiliging. Toch lijkt Apple een nieuwe functie toe te willen voegen aan AirPods, waarmee je oorkanaal wordt herkend door een sensor. Dit blijkt uit een nieuw patent.

Maar waar is dat nou goed voor? Nou, eigenlijk heeft Apple er een hele goede reden voor. In het patent wordt beschreven dat AirPods best persoonlijke informatie bevatten. Siri kondigt namelijk via gesproken berichten je notificaties aan. Dit betekent dus dat iemand die jouw AirPods indoet, je berichten kan horen zónder de bijbehorende iPhone te ontgrendelen. Dat kan veiliger!

Ear ID oorherkenning

AirPods Pro 2 concept


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple’s nieuwe techniek voor oorherkenning – wij noemen het voor het gemak maar even Ear ID – maakt gebruik van een speciale ultrasone toon. Door te luisteren naar de echo van deze toon, kunnen de AirPods exact ‘zien’ hoe het oor eruit ziet. Komt het oor niet overeen met die van de eigenaar van de AirPods, dan krijg je geen persoonlijke notificaties te horen.

Deze functionaliteit zou ook nog breder toegepast kunnen worden. Zo zou je een melding kunnen krijgen op je telefoon zodra je AirPods in ‘verkeerde’ oren zitten. Heb je je AirPods niet vrijwillig uitgeleend, dan kun je ze bijvoorbeeld blokkeren zodat de dief er niets meer aan heeft. Dit zou dieven flink af kunnen schrikken.

AirPods met Ear ID: wanneer?

De vraag is: wanneer krijgen de AirPods deze oorherkenning? Eigenlijk is een betere vraag of de AirPods deze functie wel werkelijk krijgen. Apple vraagt ontzettend veel patenten aan, en het overgrote deel wordt uiteindelijk niet eens benut. Het wordt dus een kwestie van afwachten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac