Terug naar AirPods Max-gebruikers klagen over condensvorming
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

AirPods Max-gebruikers klagen over condensvorming

Door Laura Grootaarts4 januari 2021 12:132 min. leestijd0

Sommige gebruikers van de AirPods Max hebben last van condensvorming in de oorschelpen. Dat blijkt uit een aantal meldingen op Twitter. Vocht en condensatie kunnen de elektronica van de AirPods beschadigen of zorgen voor een kortere levensduur.

AirPods max condens

AirPods Max condensvorming in oorschelpen

Donald Filimon deelde foto’s van zijn AirPods Max op Twitter: er zijn duidelijk druppeltjes zichtbaar aan de binnenkant van de oorschelpen. Hij geeft aan dat het probleem optrad na langdurig gebruik waarbij hij in een droge maar koude kamer zat. Het vocht veroorzaakte direct een probleem. Het liep door de speakergaatjes de koptelefoon in, waardoor oordetectie niet meer naar behoren werkte.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Verkeerd materiaal?

De condensvorming in de oorschelpen van de AirPods Max heeft mogelijk te maken met het materiaal dat Apple gebruikt heeft. Waar de meeste koptelefoons gemaakt zijn van plastic, is er bij de AirPods Max gekozen voor aluminium. Dit oogt chiquer en doet ongetwijfeld het een en ander voor de akoestiek, maar heeft als nadeel dat het warmtegeleidend is. Door de temperatuurverschillen kan er condensvorming optreden. Wat daar ook aan bijdraagt, is dat de AirPods Max je oren hermetisch afsluiten: dat is nodig vanwege de actieve ruisonderdrukking.

Het is op dit moment nog niet bekend of het een wijdverbreid probleem is. Op de tweet van Filimon kwamen enkele reacties binnen van gebruikers die hetzelfde probleem ervaren: het gebeurt voornamelijk bij lang en intensief gebruik. Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem. De AirPods Max is de eerste over-ear koptelefoon van Apple. Hij is sinds half december te koop, en kost € 629.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

 

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar