Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirPods Max-gebruikers klagen over condensvorming

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods max condens


Lees verder na de advertentie

Sommige gebruikers van de AirPods Max hebben last van condensvorming in de oorschelpen. Dat blijkt uit een aantal meldingen op Twitter. Vocht en condensatie kunnen de elektronica van de AirPods beschadigen of zorgen voor een kortere levensduur.

AirPods Max condensvorming in oorschelpen

Donald Filimon deelde foto’s van zijn AirPods Max op Twitter: er zijn duidelijk druppeltjes zichtbaar aan de binnenkant van de oorschelpen. Hij geeft aan dat het probleem optrad na langdurig gebruik waarbij hij in een droge maar koude kamer zat. Het vocht veroorzaakte direct een probleem. Het liep door de speakergaatjes de koptelefoon in, waardoor oordetectie niet meer naar behoren werkte.

Verkeerd materiaal?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De condensvorming in de oorschelpen van de AirPods Max heeft mogelijk te maken met het materiaal dat Apple gebruikt heeft. Waar de meeste koptelefoons gemaakt zijn van plastic, is er bij de AirPods Max gekozen voor aluminium. Dit oogt chiquer en doet ongetwijfeld het een en ander voor de akoestiek, maar heeft als nadeel dat het warmtegeleidend is. Door de temperatuurverschillen kan er condensvorming optreden. Wat daar ook aan bijdraagt, is dat de AirPods Max je oren hermetisch afsluiten: dat is nodig vanwege de actieve ruisonderdrukking.

Het is op dit moment nog niet bekend of het een wijdverbreid probleem is. Op de tweet van Filimon kwamen enkele reacties binnen van gebruikers die hetzelfde probleem ervaren: het gebeurt voornamelijk bij lang en intensief gebruik. Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem. De AirPods Max is de eerste over-ear koptelefoon van Apple. Hij is sinds half december te koop, en kost € 629.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!