Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Apple werkt aan AirPods-case met scherm – en dit kun je ermee

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
AirPods case touchscreen


Lees verder na de advertentie

Onlangs heeft Apple een patent aangevraagd voor een AirPods-case met een scherm. Wat kun je daar precies mee?

AirPods-case met scherm?

Apple lijkt grootse plannen te hebben om meer functionaliteiten naar de doosjes van hun draadloze oortjes te brengen. Het bedrijf heeft in september 2022 namelijk een patent aangevraagd om de case van de AirPods een scherm te geven. Deze aanvraag werd vorige week goedgekeurd, waarna het patent werd ontdekt door de Amerikaanse website Patently Apple.

Het scherm komt aan de voorkant van het doosje, lijkt op het display van de Apple Watch en biedt verschillende mogelijkheden. Zo kun je er onder andere bepaalde media als Apple Music of Apple TV+ mee bedienen. Denk hierbij aan het kiezen van een nummer of het aanpassen van je volume.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Gebruikers kunnen zelfs wat basale apps gebruiken die je al kent van de iPhone. In het patent worden zoal Kaarten en Weer genoemd, die je dan ook met Siri kunt bedienen. Een van de afbeeldingen laat zelfs zien dat handoff wordt ondersteund, zodat je muziek snel kunt wisselen van de AirPods naar een Apple-apparaat als een HomePod.

AirPods-case scherm

Patent

Hoewel een AirPods-case met scherm veelbelovend klinkt, betekent dit niet dat het daadwerkelijk het daglicht zal zien. Het gaat namelijk slechts om een patent, iets wat Apple aanvraagt voor zowat al hun ideeën. Sterker nog, op moment van schrijven hebben ze wel meer dan 70.000 aangevraagde patenten, maar het meerendeel daarvan zal niet worden verwezenlijkt. Het blijft daarom de vraag of we het doosje ooit gaan zien.

Momenteel zijn er in ieder geval geen betrouwbare geruchten dat Apple actief aan een dergelijk doosje werkt. Maar wat niet is, kan uiteraard nog komen. Al duurt het dan nog jaren voordat deze case daadwerkelijk in de winkels ligt. Wil je ondertussen op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.