Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

AirPods krijgen vanaf 2026 ingebouwde camera’s: dit kun je ermee

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
AirPods camera's 2026

De AirPods worden uitgerust met minuscule camera’s, en naar verluidt kun je deze oortjes al vanaf 2026 bemachtigen. Maar wat heb je er eigenlijk aan?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

AirPods met camera’s in 2026

Apple werkt al enige tijd aan een bijzondere upgrade voor de AirPods. De draadloze oortjes worden namelijk stuk voor stuk uitgerust met een camera, aldus Mark Gurman in een bericht van afgelopen februari. Hij schreef toen dat Apple minstens drie jaar nodig zou hebben om dit product te verwezenlijken. Maar een andere Apple-kenner lijkt nu optimistischer.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De AirPods met camera’s komen al uit in 2026, zo beweert de bekende leaker Ming-Chi Kuo nu. Hij schrijft in een nieuw bericht dat Apple vanaf dan zal beginnen met massaproductie aan de nieuwe ‘AirPods met camera-modules’. En volgens Kuo lijken die camera-modules qua techniek op die van de camera voor Face ID van de iPhone en iPad. Overigens zal fabrikant Foxconn zo’n 18 tot 20 miljoen exemplaren produceren, of 10 miljoen paar oortjes.

Functies?

Dan nu de hamvraag: AirPods met camera’s, wat heb je daar nou aan? Kuo schrijft dat je als Apple-gebruiker dan meer uit de Apple Vision Pro kunt halen. Hij noemt zelfs al een concreet voorbeeld: kijk je een video via de headset terwijl je de betreffende AirPods draagt? Wanneer je vervolgens je hoofd een specifieke richting op draait, dan wordt er nadruk gelegd op het geluid dat vanuit die richting komt. Ruimtelijke audio wordt daarmee naar een hoger niveau getild, want je bepaalt zelf welke stemmen of geluiden je beter wilt horen.

Ook zonder peperdure headset komen de camera’s van de oortjes van pas. Kuo noemt geen voorbeelden, maar wij kunnen wel wat toepassingen bedenken. Wellicht komen de oortjes van pas tijdens het FaceTimen: je kunt dan laten zien wat je doet zonder je iPhone in de buurt te houden. Verder is de kans groot dat je hem kunt gebruiken in combinatie met wat AI-functies, zoals het beter besturen van Siri. Maar concrete functies zijn nog niet bekend.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de aankomende oortjes? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!