Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘AirPods 4 worden eerste normale AirPods met noise cancelling’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods 4 noise cancelling

De AirPods 4 krijgen eindelijk noise cancelling, én een hele lading andere verbeteringen. Dit kun je verwachten.

Lees verder na de advertentie

AirPods 4 krijgen noise cancelling

De AirPods 3 zijn inmiddels al meer dan twee jaar oud, en daarmee ligt de opvolger op de loer. Apple brengt doorgaans namelijk eens in de twee of drie jaar een nieuw model van de superpopulaire oortjes uit, en de aankomende AirPods 4 kunnen wel eens de grootste upgrade tot nu toe worden.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Volgens Apple-analist Mark Gurman (of Apple-orakel tijdens de feestdagen) krijgen de AirPods 4 namelijk voor het eerst noise cancelling. Die functie komt overwaaien van de duurdere AirPods Pro 2. Of ook de siliconen dopjes van de Pro naar de nieuwe AirPods komen, is nog onbekend. Het kan ook zijn dat Apple ruisonderdrukking combineert met het dopjesloze ontwerp dat we gewend zijn – een beetje zoals de Nothing Ear (stick).

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Veel meer verbeteringen

De toevoeging van noise cancelling is verre van de enige verbetering van de AirPods 4. Volgens Gurman krijgen de oortjes een iets comfortabelere vorm met dunnere steeltjes, en krijgt de oplaadcase een speakertje zodat je de oortjes gemakkelijk terug kunt vinden met Zoek mijn. Ook wordt de aansluiting van de oplaadcase nu usb-c in plaats van Lightning, en komt er ondersteuning voor het gebruik van de AirPods als gehoorapparaat.

Overigens denkt Gurman dat er twee varianten van de AirPods 4 komen: eentje zonder noise cancelling, en eentje met. Tussen de modellen zou een paar tientjes verschil zitten. Of de AirPods 3 gaan verdwijnen uit het assortiment of als budgetmodel in leven blijft, is nog onbekend.

Meer nieuwe AirPods en release date

Ook andere AirPods-modellen krijgen een update. Zo wordt Apple’s luxe koptelefoon, de AirPods Max, bijgewerkt met nieuwe kleuren en usb-c. De AirPods Pro krijgen voor het eerst gezondheidssensors voor het tracken van je beweging en meer. De AirPods 4 en AirPods Max 2 komen in 2024 uit – waarschijnlijk rond september of oktober, tegelijk met de iPhone 16. De AirPods Pro 3 komen pas in 2025.