Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Nieuw ontworpen AirPods 3 verschijnen al in 2021’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AirPods 3 release


Lees verder na de advertentie

Dit jaar brengt Apple na twee jaar weer een nieuwe versie uit van de AirPods uit. Dit meldt de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman. Het gaat om de derde generatie AirPods 2021, die een nieuw ontwerp hebben. Gurman heeft ook nieuws over de release van de AirPods Pro: ze komen later dan verwacht.

AirPods 3 release in 2021

Apple verkoopt twee draadloze oordopjes: de ‘gewone’ AirPods en de AirPods Pro. De basisversie werd voor het laatst vernieuwd in maart 2019. Lang zag het ernaar uit dat Apple voor april 2021 een nieuwe versie gepland had, maar een lancering bleef uit.

Daarna werd het even stil rondom de nieuwe AirPods, maar Gurman meldt nu dat de nieuwe draadloze oordopjes in 2021 verschijnen. Een specifiekere datum noemt hij niet. Eerder dit jaar meldde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat de productie van de AirPods 3 pas in het derde kwartaal van 2021 start. Dit zou betekenen dat we de oordopjes op z’n vroegst in de herfst mogen verwachten.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De belangrijkste verandering van de AirPods 3 is volgens Gurman het ontwerp; dat komt grotendeels overeen met het design van de huidige AirPods Pro. Dit betekent dat de AirPods 2021 een kortere steel krijgen. Ook worden ze geleverd met een nieuw ontworpen case. Qua functionaliteit verandert er waarschijnlijk weinig.

AirPods Pro

Een nieuwe versie van de AirPods Pro komt er pas in 2022, meldt Gurman. De Apple-insider schrijft dat de oordopjes verbeterde bewegingssensoren hebben, bedoeld om metingen uit te voeren tijdens het sporten of bewegen.

Ook de AirPods Pro worden in het nieuw gestoken, zo lijkt het. Gurman schrijft dat Apple heeft getest met een kleiner ontwerp dat de steel elimineert. Waarschijnlijk hebben de looks veel weg van de Samsung Galaxy Buds en Google Pixel Buds.

Bron: Bloomberg