Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

7 dingen die Google van je weet (en jij niet)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Het is geen geheim dat Google alles van je weet. Misschien wel dingen die je zelf inmiddels al lang en breed vergeten bent. Maar wat precies weet de internet-reus dan van je? Nou, bijna alles. Zeker als je googelt, of diensten gebruikt als Gmail, Maps en YouTube. Via de volgende zeven linkjes ontdek je welke data er in de loop der jaren over je verzameld zijn – en krijg je gelukkig de mogelijkheid om een en ander te wissen.

Google logo

1. Alles wat je ooit gezocht hebt

Je zoekt heel wat af op het internet. Google houdt bij hoeveel je zoekt, wat je zoekt en welke pagina’s je uiteindelijk ook bekijkt. De eindeloze lijst gaat jaren terug in de tijd – gelukkig kun je nog altijd zelfcensuur plegen op je zoekgeschiedenis.

Bekijk je volledige zoekgeschiedenis

2. Wat je zou willen kopen


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Google weet hoe oud je bent, of je een man of een vrouw bent en welke interesses je hebt. Ze gebruiken deze informatie om je advertenties voor te schotelen die goed op jou zijn toegespitst: ‘relevante advertenties’ zo noemt Google dat. Maar misschien denk je daar zelf anders over …

Bekijk je advertentie-instellingen

3. Waar je bent geweest

Google brengt ook je locatiegeschiedenis nauwkeurig in kaart. De plaatsen die je vaak bezoekt, plaatsen waar je eenmalig geweest bent … Het is allemaal terug te vinden. Google weet precies waar je was en wanneer.

Bekijk je locatiegeschiedenis

4. Welke Google-producten en -diensten je gebruikt

Ooit een Android-telefoon gehad? Google vergeet het niet. Zo vergeet Google ook je agenda niet, en contactpersonen die je zelf al in geen jaren meer gehoord of gezien hebt. Of je bladwijzers in Chrome. Of de documenten die je ooit met Gmail verstuurd en ontvangen hebt.

Bekijk de diensten die je gebruikt

5. Welke filmpjes je leuk vindt

YouTube is een onderdeel van Google. Je kunt dus nog altijd terugvinden hoe vaak je de clip van Gangnam Style bekeken hebt. Of zoek dat ene filmpje terug met die psychotische kat.

Bekijk je YouTube-geschiedenis

6. Wie er met je meekijkt

Op de Pokémon Go-app inloggen met je Google-account, dat is wel zo gemakkelijk. Helaas maakt de ontwikkelaar in eerste instantie een foutje, waardoor je complete account kon worden overgenomen. Welke apps en websites zijn er zoal gekoppeld aan je Google-account? En vind je het nog steeds goed dat ze toegang hebben tot je gegevens?

Bekijk de gekoppelde diensten

7. Nou ja, alles dus

En al die gegevens uit je Google-account kun je downloaden. Je zoekgeschiedenis, je locatiegeschiedenis, alle e-mails enzovoorts. Iedere snipper is terug te vinden en ondergebracht in een lijstje.

Download je account-gegevens