Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

6 subtiele designgrapjes van Apple

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Pages icon


Lees verder na de advertentie

Apple-apparaten zijn niet alleen praktisch in gebruik, ze zien er ook nog bijzonder fraai uit. Apple hecht nogal wat waarde aan design: het is strak, minimalistisch en erg herkenbaar. Dat zit hem niet alleen in de grote dingen, maar juist ook in de details. Dit zijn 6 kleine designgrapjes van Apple die je misschien nog niet hebt opgemerkt.

1. De vliegtuigmodus is ‘ready for take-off’

Als je je iPhone of iPad in vliegtuigmodus zet, zie je het vliegtuigje vanaf de linkerkant het scherm op vliegen. Zet je daarna de vliegtuigmodus weer uit? Dan vliegt het toestel rechts het scherm uit.

2. Bij Apple is het altijd 9:41 uur ’s ochtendsiPhone: 9:41 uur

In reclames voor klokken en horloges is het altijd 10 over 10, omdat een ouderwetse digitale wijzerplaat er dan enigszins glimlachend uitziet en daar worden mensen blij van. Misschien is het je ooit opgevallen: op promotiefoto’s van iPhones en iPads is het altijd 9:41 AM. En als je via QuickTime Player een opname van je scherm maakt, verschijnt ook die tijd in beeld. Niet omdat dat er leuk uitziet, maar omdat Apple’s keynotes standaard om 9:00 uur beginnen en er over het algemeen na een minuut of veertig een grote aankondiging komt.

3. Het knopje op de zaklamp

Zaklamp


kooptip

In het bedieningspaneel kun je de zaklamp van je iPhone activeren. Wanneer je de zaklamp aan- of -uitzet, verandert ook de positie van het aan-/uit-knopje op het zaklamp-icoontje. Het zit hem in de details!

4. Apple TV-advertenties: knipoog naar het verleden

Apple TV Ads
De advertenties voor de nieuwe Apple TV beginnen met een testbeeld in 6 kleuren. Die kleuren zijn minder willekeurig dan je misschien denkt. In tijden dat een roségouden iPhone uitbundig genoemd wordt, zou je het misschien bijna vergeten, maar Apple heeft van 1977 tot 1999 een veelkleurig logo gehad … in precies de kleuren die je nu tegenkomt in de advertenties voor de Apple TV!

Apple logo

5. Nóg een knipoog

Nightshift

We moeten nog even geduld hebben voordat iOS 9.3 verschijnt. Een van de toffe nieuwe functies is Nightshift, een speciale nachtmodus die de hoeveelheid blauw licht van je iPad of iPhone reduceert zodat je beter kunt slapen. In de bèta is te zien dat de modus een eigen knopje in het bedieningspaneel heeft: een oogje. Of is het misschien toch een maansikkel?

6. Iconische icoontjes

Je ziet het nauwelijks op de Mac, maar op het icoon van Pages staat een complete tekst gekrabbeld. Het is niet zomaar een tekstje: het is de instructie voor een roadtrip in Californië, waar Apple’s hoofdkantoor zit. Ook het icoon van Keynote heeft zo zijn geheimen: daarop staan de straten in de buurt van de Apple Campus.