Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Ken jij deze tips? Dan weet je álles van je iPhone!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iphone

Als je een iPhone hebt, dan ontdek je waarschijnlijk heel regelmatig nieuwe trucjes en handigheden van je toestel. Wij laten je 6 geheime iPhone tips en trucs zien. En ken je ze al stuk voor stuk? Gefeliciteerd, dan ben je een echte iPhone-kenner en haal je sowieso het maximale uit je iPhone.

Lees verder na de advertentie

1. Preciezer plannen in Agenda

Agenda minuten

Je bus gaat om 7.31 uur. Om op tijd bij de tandarts te zijn, moet je om 11.07 op je fiets springen. In Agenda is het niet mogelijk om je afspraken zo precies in te plannen, want het tandwiel met de tijd heeft intervallen van vijf minuten … Ténzij je twee keer op dit tandwiel tikt: dan kun je tot op de minuut nauwkeurig plannen.

2. Backspace in Rekenmachine

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

rekenmachine bug ios 11

Heb je een cijfer te veel ingevoerd op de calculator? Het is niet nodig om op C te duwen en het getal opnieuw in te voeren. Veeg horizontaal (links of rechts, maakt niet uit) over het ingevoerde cijfer om te ‘backspacen’: de laatst ingevoerde getallen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

3. Niet storen op locatie

Niet Storen iOS 12

Soms ben je even op een plek waar het niet handig is om meldingen en telefoontjes te ontvangen. Bijvoorbeeld in de wachtkamer bij de huisarts of in de bieb. Open het bedieningspaneel, duw langer of harder op het maantje en kies ‘Niet storen>Totdat ik deze locatie verlaat’. Zodra je weggaat, komen de meldingen automatisch weer wel gewoon binnen.

4. Gebruik je toetsenbord als trackpad

Trackpad spatiebalk

Foutje gemaakt eerder in je tekst? Het is een heel gepriegel om je cursor weer op die plek te zetten en de tekst te herstellen. Het wordt al meteen een heel stuk gemakkelijker als je je toetsenbord als trackpad gebruikt. Houd hiervoor de spatiebalk langer ingedrukt: de letters grijzen dan uit, en je kunt met veegbewegingen naar de juiste plek in de tekst manoeuvreren.

5. Sneller door je emoji’s

emoji snel doorzoeken

Nog even en het aantal emoji’s overstijgt het aantal woorden dat de Nederlandse taal rijk is. Via de tabbladen onderin switch je tussen de verschillende emoji-categorieën door erop te tikken– maar dat kan véél sneller. Houd de balk wat langer ingedrukt en je veegt zo door de diverse categorieën heen.

6. Schudden ná gebruik!

Je bent je mail of notities aan het opschonen en opeens gooi je ook een belangrijk bericht weg. Of je verwijdert wat tekst, maar duwt net te lang op de backspace-knop, waardoor er te veel tekst verwijderd wordt. Voorgoed verdwenen in cyberheaven? Nou nee: schud even met je iPhone en je mail, notitie of tekst is weer terug. Want door je telefoon te schudden, maak je je laatste handeling ongedaan of herstel je deze juist.

Op zoek naar meer van dit soort handige Apple-tips? Je vindt ze in iCreate!