Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

6 iPhone reisgadgets die je wilt hebben voor je volgende vakantie

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
backpacker


Lees verder na de advertentie

Op zoek naar gave en handige reisgadgets voor bij je iPhone of iPad? Wij hebben er zes voor je op een rij gezet die je vakantieplezier zeker verhogen! Deze spulletjes mogen niet ontbreken in je koffer of backpack. Dit lijstje is afkomstig uit iCreate 100:

[relatedissue]

1. Waterdicht iPhone-hoesje

Lifeproof FRĒ

Apple noemt geen enkele iPhone officieel waterdicht, maar vanaf de 7 (Plus) zijn ze wél waterbestendig. Ze voldoen aan bestendigheidsnorm IP67, wat betekent dat je iPhone tot maximaal een half uur overleeft op een diepte van maximaal een meter. Let wel: dit is getest in een laboratorium, onder de ideale omstandigheden. Alleen dat al is reden genoeg om de proef niet op de som te nemen in je eigen badkuip. Waterschade valt bij Apple bovendien niet onder de garantie.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Om een iPhone écht waterdicht te krijgen, heb je een hoesje nodig. Het klinkt dubieus, maar we hebben zelf goede ervaringen met plastic zakjes waar je je iPhone in doet, bijvoorbeeld de Cellularline Voyager. Wil je het wat chiquer, kies dan voor de Lifeproof FRĒ.

2. iPhone lens op sterkte

Olloclip Active-lenzenset

Is de lens van je iPhone niet geschikt voor al je geplande opnames, dan breid je deze uit met opzetlenzen. Bijvoorbeeld met de Olloclip Active-lenzenset. Die bestaat uit een objectief met tweevoudige zoom, evenals een groothoek-objectief. Laatstgenoemde vertekent de randen van een foto wel een beetje, maar dat is niet vreemd bij dergelijke opzetlenzen.

De set past op de iPhone 7 (Plus) en 8 (Plus), mits je het hoesjes verwijdert, maar bedekt helaas wel de led-flits. Wil je de Olloclip op de zoom-lens van een Plus-iPhone gebruiken, dan moet je de lens gedraaid in de houder plaatsen zodat de ingebouwde camera niet bedekt wordt. De Active-lenzenset is niet compatibel met de iPhone X, maar daarvoor heeft Olloclip weer andere modellen.

3. Stevige harde schijf

LaCie DJI Copilot

Te pas en te onpas benadrukken wij hoe belangrijk een back-up is. En dan niet alleen eentje in de cloud, maar ook eentje op een eigen harde schijf. Maar hoe zet je de foto’s van je iPhone, spiegelreflex of drone nu tijdens je vakantie op zo’n harde schijf? Je hebt immers geen computer bij je. Daar is de LaCie DJI Copilot voor uitgevonden. Die is bedoeld als zogeheten ‘BOSS-schijf’(Backup On Set Solution), maar doet ook uitstekend dienst op vakantie.

De clou? Hij heeft usb- en Lightning-aansluitingen én een microSD-adapter, zodat je vanaf elk apparaat je foto’s automatisch laat overzetten. Dankzij het ingebouwde schermpje zie je of de back-up klaar is. En door het bekende rugged- ontwerp van LaCie kan deze schijf tegen een stootje, water en stof.

4. Waterbestendige bluetooth-speaker

Ultimate Ears Boom 2

Een bluetooth-speaker is op vakantie een must-have. Kies er wel eentje die tegen water en stoten kan, zoals de Ultimate Ears Boom 2. Hij is iets kleiner dan een rol keukenpapier en dankzij de robuuste (en kleurrijke) rubberen behuizing kun je hem gerust laten vallen. Ook heeft de UE Boom 2 de IPX7-certificatie gekregen. Ook qua geluid overtuigt de speaker, dankzij diepe bas en zuivere hoge tonen. De accu houdt het een hele dag vol. Heb je grootse plannen, neem er dan twee mee: koppel je ze aan elkaar, dan spelen ze in stereo.

5. Mifi-router voor onderweg

Huawei E5577Cs-321

Geen oude iPhone of iPad bij de hand om met een lokale simkaart als persoonlijke hotspot te ge- bruiken? Dan koop je de Huawei E5577Cs-321. Deze mifi-router past in je broekzak en laat tot aan tien apparaten tegelijk online gaan. Je doet er een micro-simkaart in en vervolgens surf je via 4G of 3G met tot aan 20 MB/s. De accu houdt het zo’n tien uur vol. Let in dit geval op het tarief van de simkaart die je kiest. In principe is een simkaart met alleen mobiel internet voldoende – die zijn iets vaak goedkoper dan de kaarten waarmee je ook kunt bellen.

6. Een superflexibel statief voor je iPhone

Gorillapod

Voor het maken van de allermooiste en -scherpste vakantiefoto’s heb je een statief nodig. Dat voorkomt getril en dus onscherpte bij het fotograferen van die ontzettend mooie zonsondergang. Maar met een traditioneel statief in je koffer of rugzak, zit je al snel aan het maximum van wat je bagage mag wegen. Deze Joby GripTight One Gorillapod weegt slechts 71 gram en neem je gemakkelijk overal mee naartoe. De poten zijn flexibel, dus kun je hem heel goed positioneren op bijvoorbeeld een ruwe, ongelijke ondergrond. Maar net zo gemakkelijk hang je hem aan een boomtak of de reling van een brug. Kun je alle kanten mee op, dus.